Cameron Diaz onthult dat ze haar gezicht zelden wast: 'Twee keer per maand maximaal'

Beauty

Cameron Diaz onthult dat ze haar gezicht zelden wast: 'Twee keer per maand maximaal'

Xana Ferreira Chicano
Door

Xana Ferreira Chicano

Gepubliceerd op

11 januari 2023 om 16:00

Bron / Fotografie

beeld Brunopress

Gepubliceerd op

11 januari 2023 om 16:00

Bron / Fotografie

beeld Brunopress

Een hit op de rode loper, viraal op TikTok of gespot op straat. We signaleren de beautytrends waar je heus niet een make-updiploma voor nodig hebt. Jij kan deze look ook gewoon in een paar stappen creëren. Dit keer: een huid als Cameron Diaz.

Cameron Diaz herdefinieert de schoonheidsnormen voor zichzelf nu ze een prachtige leeftijd van 50 jaar heeft bereikt. Hoe ze dat doet? Door zo min mogelijk op haar gezicht te smeren. Want nee, daar gelooft deze topactrice niet zo in. Ze laat zelfs weten zelden haar gezicht te wassen. Dit is waarom.

Lees ook: Julia Roberts zweert bij déze haarspray voor perfect geföhnd en volumineus haar

Cameron Diaz' geloof in eenvoud 'Ik gebruik letterlijk niets, en dat betekent dat ik ook maar maximaal twee keer per maand mijn gezicht was,' gaf Diaz toe in de podcast Rule Breakers. Volgens haar draait het allemaal om eenvoud. Uren voor de spiegel staan doet ze niet meer. Diaz laat in de podcast weten dat haar kijk op beautyroutines veranderde toen ze Hollywood verliet. Ze vindt alle perfectienormen in de maatschappij namelijk toxisch. Ze gelooft dat je moet leren je eigen schoonheid te omarmen. Zonder potjes en twintigmiljoen stappen-routines.

Blik op de toekomst De actrice richt zich meer op een natuurlijke manier van haar lichaam gezond houden. Want ze gelooft: hou je jezelf van binnen gezond, dan zie je dat ook aan de buitenkant. En zo ook op de huid. Op haar Instagram laat ze weten dat je moet begrijpen hoe je lichaam werkt zodat je actie kunt ondernemen om de best mogelijke conditie te behouden. Op die manier kun je een lang en mooi leven verwachten. Dat ook te zien is op dat huidje van je. Haar levensvisie is verwerkt in haar nieuwste boek. Lees ze.

delen
Xana Ferreira Chicano

Xana (lees: Shan-na) Ferreira Chicano is editor Style & Beauty en geboren in de vorige eeuw. 1996 om precies te zijn. Is een Zaanse, maar tegelijk ook een Spaanse. Olé. Smelt van Schuimtaart van de oer-Amsterdamse banketbakker Van der Linde (eigenlijk van bijna alle soorten taart). En heeft, heel stiekem, een tassenverslaving.

Meer van deze auteur

Meer lezen

Shop meer beautyproducten