Ontploft kapsel? Deze tips helpen écht tegen pluizig haar

Beauty

Ontploft kapsel? Deze tips helpen écht tegen pluizig haar

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

8 mei 2024 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Frank Brandwijk

Gepubliceerd op

8 mei 2024 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Frank Brandwijk

Ziet je coupe eruit als een ontplofte piekenbol? Lees en noteer, want met deze tips hou je je pluizende lokken in toom. Beloofd.

Niets zo vervelend als haar dat niet doet wat jij wilt. Maar geen zorgen, je hoeft er echt geen pot wax in te smeren om je manen in bedwang te houden. Met deze simpele tips wordt het pluizen een stuk minder.  

1. Tem je lokken met olie Een haarserum op basis van olie verricht wonderen. Het beschermt en verzorgt je haar tegen droogte en maakt je haar daardoor elastischer waardoor het minder snel breekt.  Oh, en het laat je lokken ook nog eens supermooi glanzen. Breng een beetje aan op vochtig haar om je haar glad te maken en breng een beetje aan op droog haar om pluizend haar in bedwang te houden.

Lees ook: Is het gelul, of zijn bepaalde plekken écht beter om parfum op te spuiten?

2. Was je haar niet met te warm water Want warmte zorgt voor uitdroging en dus een pluizenbol en uiteindelijk haar wat afbreekt. Een en al ellende, dus draai die warme knop een standje lager. Tip: spoel je haar met koud water na zodat je haarschubben sluiten waardoor je haar glad aanvoelt en het gaat glanzen.

3. Gebruik de koudeluchtstand op je föhn Door je haar alleen met de warme lucht te föhnen gaan de schubben van je haar openstaan waardoor je haar dof en pluizig wordt. Maar, als je je haar na je föhnsessie met koude lucht doorblaast, gaan de schubben van je haar dicht, waardoor je prachtig glanzend haar krijgt en je lokken beter in model blijven zitten. Hoe simpel kan het zijn?       

4. Vochtinbrengend haarmasker Breng een ruime hoeveelheid van een masker voor droog en beschadigd haar aan in je droge lokken, maak vervolgens een handdoek vochtig en verwarm deze kort in de magnetron (let op: niet te heet!). Draai de handdoek daarna als een tulband om je hoofd en laat het masker een uur intrekken. Spoel je haar uit met een klein druppeltje shampoo en je coupe is weer als nieuw, zonder pluis!  

5. Dep je haar droog met een special handdoek Bij voorkeur met een speciale handdoek met microvezels. Deze 'slurpen' als het ware het water uit je haar waardoor je haar minder snel beschadigt en je dus ook geen ontploft kapsel krijgt.   Lees ook: Gevoelige huid? Dan moet je volgens dermatologen deze zonnebrand hebben

6. Borstel met een houten borstel Misschien een open deur, maar kunststof maakt je haar vaak pluizig. Dus gebruik er liever een met natuurlijke haren. Een borstel met zachte 'haren' is sowieso beter voor je haar, omdat deze je haarschubben minder snel beschadigen. En heb je nou toch van die irritante piekende haartjes? Spray dan een beetje haarlak op je borstel en borstel je haar door van de wortel tot aan de punt.  

7. Satijnen kussensloop Slaap op een satijnen kussensloop zodat je haar niet in de klit raakt ’s nachts en verschoon je kussensloop minimaal drie keer per week.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen