Deze zeven dingen wil je weten voordat je aan BIAB begint

Beauty

Deze zeven dingen wil je weten voordat je aan BIAB begint

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

3 mei 2024 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Frank Brandwijk

Gepubliceerd op

3 mei 2024 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Frank Brandwijk

BIAB-nagels zijn populair en dat is ook helemaal niet zo gek. Het oogt natuurlijk, versterkt de nagels en is een stuk flexibeler dan gel of acryl. Overweeg je een bezoekje aan de nagelsalon voor een nieuwe set nagels? Hou dan rekening met deze zeven dingen.

Pen en papier bij de hand? Mooi. Komen ze:

Hou regelmaat BIAB neem je voor een langere tijd. Het is niet net als gellak iets wat je makkelijk eenmalig kunt doen of er tijdelijk af haalt als je een paar weken op vakantie gaat. BIAB is niet voor niets een afkorting voor 'builder in a bottle'.

Het is een stuk dikker BIAB is vrij dik, dus denk goed na over in welke vorm je het wil laten vijlen. Grote kans dat effe aan je gezicht krabben ook een stuk uitdagender wordt met deze nagels.

Lees ook: Wil je hebben: met deze 25 euro föhnborstel van de Hema krijg je de perfecte blow-out

Maak wat tijd vrij Verwacht niet dat je binnen drie kwartier buitenstaat. BIAB wordt op één nagel tegelijkertijd aangebracht en uitgehard. Dat kost iets meer tijd dan een andere behandeling.

Pas op voor krassen Doe voorzichtig met scherpe randjes, want op BIAB ontstaan al snel krasjes als je niet oplet. Zonde van die mooie glans.

Nagelriemolie is noodzakelijk Dat geldt eigenlijk voor iedere manicure, maar bij een BIAB-behandeling is het al helemaal belangrijk om je nagelriemen goed te hydrateren en soepel te houden.

Verwijder ze niet thuis Mocht je het zat zijn: ga liever even langs een professioneel die de BIAB voor je verwijdert dan dat je zelf aan de slag gaat. Als je niet oppast, beschadig je al snel je nagelbed. Better safe than sorry.

Neem tijd voor herstel Heb je de BIAB laten verwijderen? Dan hebben je nagels tijd nodig om te herstellen. Dat is wel vaker zo bij kunstnagels. Draag tijdelijk geen nagellak, smeer goed met handcrème en neem de komende tijd geen kunstnagels.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Meer lezen van Beauty