Let maar eens effe op: deze 5 skincarefouten maak je dagelijks

Beauty

Let maar eens effe op: deze 5 skincarefouten maak je dagelijks

Laudonne Roos
Door

Laudonne Roos

Gepubliceerd op

6 mei 2024 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Gepubliceerd op

6 mei 2024 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Een hydraterende toner hier, en vitamine-c serum daar – heb jij ook je hele kast vol huidverzorgingsproducten staan? Je kan liters van die wondermiddelen gebruiken, maar al dat werk heeft geen zin als je elke dag dezelfde fouten blijft maken. Luister maar goed naar ons, zo leer je ook nog 'ns wat.

Je zou het niet denken, maar deze 'kleine' dingen die je dagelijks doet, kunnen de reden zijn waarom je maar niet van die vervelende puisten of rode plekken afkomt.

Lees ook: Voor eens en altijd: dit is de juiste volgorde voor de beste skincare routine

1. Vergeten je handen te wassen Dat je na een lange dag snel in bed wil duiken snappen wij ook wel, maar bedenk dit maar effe voordat je met je tengels aan je gezicht gaat lopen plukken: die handen van jou zijn op allerlei plekken geweest waar je niet je mooie gezichtje mee vies wil maken. Je gaat toch ook niet met je tong aan een paal in de metro likken? Nee precies, dus na het reizen is het toch verstandig om je handen met zeep te wassen. Want tja, die serums en toners hebben ook geen zin als je gezicht toch helemaal vies wordt van je smerige handen.

2. De vieze handdoek Als je al de stap hebt genomen om je handen en gezicht te wassen, dan wil je je niet met een vieze klamme handdoek afdrogen. Weet jij veel waar die handdoek is geweest? Voor 't zelfde geldt heeft je huisgenoot die net gebruikt om de grond mee schoon te maken. Ewl. Daarnaast vinden bacteriën een vochtige doek erg fijn om zich in te nestelen, die wrijf jij allemaal in je gezicht – alleen omdat je niet even snel een schone wil pakken.

3. Voor moisture heb je vocht nodig Vocht is het allerbelangrijkst voor je huid: voor je het weet heb je een droge boel waar de schilfers vanaf vallen. Oké even zonder grapjes, als je huid niet gehydrateerd genoeg is kun je gezichtsbarrière beschadigen. Het is dus al heel goed dat jij in de weer gaat met moisturizers en serum. Wat alleen veel mensen vergeten is dat die toppers wel water nodig hebben om goed te werken. Terwijl jij denkt dat je hartstikke goed bezig bent, trekken die producten al het water uit je huid om te kunnen werken. Daar wordt je huid alleen maar droger van en eindstand werken die producten dus niet. Maak dus eerst je gezicht effe nat voordat je een crème of toner erop gooit, dat doet wonderen.

4. Moest nou eerst dat serum of je acne-crème? Net als een bakrecept, is er in je skincareroutine een volgorde die je moet volgen. Een gezichtsolie is bijvoorbeeld de laatste stap in je routine, die olielaag zorgt ervoor dat al je andere producten in je huid kunnen 'marineren'. Je serums en andere dingen kunnen niet door olie heen, en werken dus niet op je huid als je die pas erna gebruikt. Je toner wordt ook moeilijker geabsorbeerd als je daarvoor al een dikke crème op hebt gesmeerd. Daarom kan je maar beter gewoon de goede volgorde aanhouden.

5. Te veel is nooit goed Natuurlijk snappen we dat als je elke dag 'het beste product ooit' op je For You Page ziet, je die ook wil uitproberen. Het begint bij een hyaluronzuurserum van een populair merk en voor je het weet heb je een tienstappen-routine. Wat afwisseling in je producten kan geen kwaad, maar door van alles en nog wat te gebruiken doe je meer kwaad dan goed. Sommige producten kun je niet mixen, zoals bijvoorbeeld retinol en vitamine-c. Deze sterke ingrediënten irriteren je huid en voilà: hallo rode plekjes. Hou het lekker simpel: reinig in de avond, gebruik een of twee serums, een toner, moisturizer en als kers op de taart SPF. Zo ga je niet de mist in.

Herken jij jezelf in deze fouten? Maak je maar niet druk, je bent echt niet de enige ter wereld. Prent onze tips in je brein en die glowy skin komt vanzelf.

delen
Laudonne Roos

Laudonne (2002) is tekststagiair bij &C en een ware 'geek'. Ze is een echte filmfreak, zeker als het gaat om de Harry Potter-films. Hoewel de boeken natuurlijk beter zijn. Als ze geen films kijkt geeft ze haar hele salaris uit aan make-up en skincare bij de Sephora.

Meer van deze auteur

Meer lezen