Vraag het Beauty Editor Xana: 'Hoe verminder ik donkere kringen onder m'n ogen (zonder 8 koppen koffie)?'

Beauty

Vraag het Beauty Editor Xana: 'Hoe verminder ik donkere kringen onder m'n ogen (zonder 8 koppen koffie)?'

Xana Ferreira Chicano
Door

Xana Ferreira Chicano

Gepubliceerd op

5 januari 2024 om 10:00

Gepubliceerd op

5 januari 2024 om 10:00

Heb jij prangende beautyvragen? Of een beauty-onderwerp waar je van staat te popelen om over te lezen? Vertel het ons. Iedere week beantwoordt onze Beauty Editor Xana één van jullie beautyvragen. Met deze week: zwarte kringen.

'Hey Xana! Ik heb last van zwarte kringen onder mijn ogen. Hoe kan ik deze verminderen, zonder naar een koffietje of acht te grijpen?' - Merel

Hi Merel! Donkere kringen onder je ogen kunnen je eruit laten zien als een vermoeide, overwerkte panda. Maar vrees niet. In dit artikel behandelen we de ins en outs van donkere kringen, hun oorzaken en hoe je er vanaf komt. Lees ook: Vraag het Beauty Editor Xana: 'Hoe verminder ik rode vlekken op mijn gezicht?'

Wat zijn donkere kringen eigenlijk? Nou, ze zijn precies zoals ze klinken: donkere, schaduwrijke krengen - eh, kringen, onder je ogen waardoor het lijkt alsof je een maand niet geslapen hebt. Sommige mensen hebben er een genetische aanleg voor, terwijl anderen ze ontwikkelen door hun levensstijl (waarover later meer).

Wat veroorzaakt deze vervelende kringen? Zoals ik al zei, genetica kan een rol spelen. Maar ook slaapgebrek, uitdroging, stress en zelfs bepaalde medicijnen. Kortom, als je je lichaam niet behandelt als de kostbare tempel die het is, dan zie je dat aan je gezicht.

Maar, er zijn oplossingen. Eerst en vooral, ga verdomme slapen. Ja, doe 't nou. Op tijd je bed in. Je lichaam heeft rust nodig om op te laden, en je ogen zullen je er dankbaar voor zijn. Daarnaast kunnen vocht en stress een groot verschil maken. En natuurlijk zijn er tal van huidverzorgingsproducten en huismiddeltjes die donkere kringen kunnen verminderen. Zonder verder oponthoud, hier zijn mijn vijf favoriete huidverzorgingsproducten en huismiddeltjes die je zullen helpen die kringen onder de ogen uit te bannen:

1. The Ordinary Caffeine Solution 5% + EGCG Dit magische serum bevat cafeïne en groene thee-extract, die samenwerken om je gebied onder de ogen te de-puffen en te verhelderen. Bovendien is het super betaalbaar.

2. Tatcha The Pearl Tinted Eye Illuminating Treatment Als je op zoek bent naar een beetje extra dekking, is deze crème de juiste keuze. Het zit vol met hyaluronzuur, die je oogopslag hydrateren en verhelderen.

3. Kiehl's Creamy Eye Treatment met Avocado Deze cult-favoriete oogcrème zit boordevol avocado-olie, die de tere huid onder de ogen diep hydrateert. Of pleur gewoon een avocadoschil op je ogen. Kan ook.

4. Koude kompressen Soms zijn de ouderwetse remedies het beste. Het aanbrengen van een koud kompres (zoals een gekoeld theezakje of lepeltje) op je ogen kan wallen en ontstekingen helpen verminderen.

5. Slaap, hydratatie en stressvermindering Oké, dit zijn technisch gezien geen producten of remedies, maar ze zijn nog steeds ongelooflijk belangrijk. Voldoende slapen, veel water drinken en manieren vinden om met stress om te gaan kunnen allemaal wonderen doen om donkere kringen te verminderen.

Dus daar heb je het, mijn top vijf favoriete producten en remedies om die vervelende donkere kringen onder je ogen te verminderen. Maar onthou, het zijn jouw kringen en uiteindelijk moet je zelf beslissen wat je ermee doet. Misschien hou je wel van de panda-look. Kijk maar effe.

Ben jij ook benieuwd naar een bepaald beauty-onderwerp? Stuur mij je prangende beautyvragen: xana.ferreira.chicano@andcmedia.nl. Wie weet beantwoord ik jouw vraag wel volgende week vrijdag.

delen
Xana Ferreira Chicano

Xana (lees: Shan-na) Ferreira Chicano is editor Style & Beauty en geboren in de vorige eeuw. 1996 om precies te zijn. Is een Zaanse, maar tegelijk ook een Spaanse. Olé. Smelt van Schuimtaart van de oer-Amsterdamse banketbakker Van der Linde (eigenlijk van bijna alle soorten taart). En heeft, heel stiekem, een tassenverslaving.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen

Shop beauty producten