Voor eens en voor altijd: smeer je zonnebrand onder of over je creme?

Beauty

Voor eens en voor altijd: smeer je zonnebrand onder of over je creme?

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

4 mei 2024 om 08:00

Gepubliceerd op

4 mei 2024 om 08:00

Het is iedere keer gehannes met al die verzorgingsproducten. Crème, serum en vergeet natuurlijk die zonnefactor niet. Maakt het eigenlijk uit in welke volgorde je dat opsmeert? We zochten het voor eens en voor altijd uit.

Zonnebrandcrème bevat verschillende chemische en minerale filters die het zonlicht absorberen en je zo beschermen tegen verbranding. Het is alleen wel belangrijk om minimaal factor 30 aan te brengen en je élk uur in te smeren. Het kost even wat tijd, maar dan hebbie ook wat.

Is mijn make-up of dagcrème met factor 15 voldoende? Tegenwoordig is er veel vraag naar verzorgingsproducten incluis een zonnefactor. Dat is handig, snel en effectief. Maar realiseer je dat dit niet voldoende bescherming biedt voor een hele dag zon (en zelfs niet voor een uur op het terras). Ja, make-up en verzorgingsproducten met een zonnefactor dragen bij aan het beschermen van je huid tegen de zon, maar omdat het vaak lastig is om een formule met factor 50 en soms zelf factor 30 te ontwikkelen is het dus belangrijk om naast je verzorging met zonnefactor nog eens extra zonnebrandcrème aan te brengen. Lees ook: Voor eens en voor altijd: kun je verkleuren door zon door het raam heen? Erover of eronder? Voor eens en voor altijd: breng je zonnebrandcrème aan ná je dagverzorging. Onderzoeksarts cosmetische dermatologie Dr. Ultee schrijft namelijk dat je het beste je dagcrème eerst in kunt laten trekken voordat je je zonbescherming aanbrengt. Zo zorg je er namelijk voor dat werkende stoffen zoals antioxidanten die de crème bevat in je huid kunnen worden opgenomen. Zou je de volgorde andersom doen, dan kunnen de werkende stoffen in je crème hun werking niet doen. Smeren dus! Over die crème en elk uur bijhouden.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Wil je ook lezen

Meer van deze auteur

Shop zonnebrand

Lekker smeren