Vraag het Beauty Editor Xana: 'Wat is retinol en hoe gebruik je het?'

Beauty

Vraag het Beauty Editor Xana: 'Wat is retinol en hoe gebruik je het?'

Xana Ferreira Chicano
Door

Xana Ferreira Chicano

Gepubliceerd op

12 januari 2024 om 12:00

Gepubliceerd op

12 januari 2024 om 12:00

Heb je prangende beautyvragen? Vertel het ons. Onze Beauty Editor Xana beantwoordt wekelijks een van jullie vragen. Deze week: retinol.

'Wat is retinol en hoe gebruik je het?' - Luna

Hi Luna. Deze vraag heb ik vaak voorbij zien komen. Dus let's talk retinol. Retinol is een vorm van vitamine A die bekend staat om zijn vele voordelen voor de huid. Het helpt bij het verminderen van rimpels, het verbeteren van de huidtextuur en het vervagen van donkere vlekken. Het werkt door de celdeling en -vernieuwing te versnellen, waardoor de huid er frisser en jeugdiger uitziet. Lees ook: Vraag het Beauty Editor Xana: 'Wat zijn de beste haarmaskers voor zijdezacht haar?'

Het gebruik van retinol is eenvoudig, maar het vereist wel wat aandacht. Begin met een lage concentratie, vooral als je een gevoelige huid hebt, en gebruik het 's avonds na het reinigen van je gezicht. Breng een kleine hoeveelheid aan en vermijd de huid rond de ogen. Het is essentieel om overdag een zonnebrandcrème te dragen, omdat retinol de huid gevoeliger maakt voor de zon.

Hier zijn drie aanbevolen retinol producten:

  1. The Ordinary Retinol 0.2% in Squalane: Dit is een betaalbare optie voor beginners. Het bevat een lage concentratie retinol en hydraterende squalane om de huid te kalmeren.

  2. Paula's Choice Clinical 1% Retinol Treatment: Voor een krachtiger effect is dit product perfect geschikt. Het bevat 1% retinol en is gemaakt om tekenen van veroudering aan te pakken. Hebben.

  3. Skinceuticals Retinol 0.5 Refining Night Cream: Dit is een hoogwaardig product met 0.5% retinol. Het is geschikt voor diegenen die al ervaring hebben met retinol en op zoek zijn naar een sterkere formule.

Onthoud dat het gebruik van retinol tijd nodig heeft voordat je resultaten ziet, en het kan aanvankelijk wat huidirritatie veroorzaken. Zorg voor geduld en consistentie in je routine, en je zult de voordelen van dit krachtige ingrediënt voor je huid gaan opmerken.

delen
Xana Ferreira Chicano

Xana (lees: Shan-na) Ferreira Chicano is editor Style & Beauty en geboren in de vorige eeuw. 1996 om precies te zijn. Is een Zaanse, maar tegelijk ook een Spaanse. Olé. Smelt van Schuimtaart van de oer-Amsterdamse banketbakker Van der Linde (eigenlijk van bijna alle soorten taart). En heeft, heel stiekem, een tassenverslaving.

Meer van deze auteur

Meer lezen