Mensen zitten massaal aan de LED-gezichtsmaskers, maar wat doet het precies?

Beauty

Mensen zitten massaal aan de LED-gezichtsmaskers, maar wat doet het precies?

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

6 mei 2024 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

6 mei 2024 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Grote kans dat je ze voorbij hebt zien komen op social media: LED-gezichtsmaskers. Ze worden al jarenlang gebruikt door celebs, maar beginnen nu ook in Nederland populariteit te winnen. Wat doet het precies?

Deze maskers zien er behoorlijk indrukwekkend uit, maar ook verschrikkelijk ingewikkeld en een beetje gek. Alsof Jason Voorhees of een ander Slasher-figuur zich aan de clean girl aesthetic waagt.

Dit zijn de voordelen Toch vallen mensen niet voor niets als bosjes voor deze trend. LED-gezichtsmaskers zijn eigenlijk gewoon een vorm van lichttherapie, maar dan vanaf je luie bank. Deze methode staat bekend om de anti-aging voordelen, maar de maskers hebben vaak verschillende standen met elk een eigen functie:

Lees ook: Wil je hebben: met deze 25 euro föhnborstel van de Hema krijg je de perfecte blow-out

  • Rood wordt gebruikt om tekenen van huidveroudering tegen te gaan. Daarnaast ondersteunt de kleur de aanmaak van collageen.

  • Infrarood is vergelijkbaar met de kleur hiervoor. Het staat erom bekend fijne lijntjes en rimpels te verminderen.

  • Groen gaat ouderdomsvlekken en hyperpigmentatie tegen door de huid op te helderen. Daarnaast kan het ook donkere kringen onder je ogen verminderen.

  • Blauw is goed voor een acne-gevoelige huid. Deze functie bestrijdt olieproductie, puistjes en bacteriën.

  • Amber gebruik je als je een gevoelige huid hebt en last hebt van rosacea of roodheden.

Instructies Lijkt dit je wel iets? Dan moet je met een paar dingen rekeningen houden: gebruik het masker dan niet vaker dan twee tot drie keer per week en reinig altijd van tevoren je huid. Sommige maskers vragen om een veiligheidsbril (maar lees de instructies sowieso heel goed door) en gebruik het niet als je last hebt van oogproblemen. En eh, houd er rekening mee dat je even flink in de buidel moet tasten. De maskers kosten over het algemeen een paar honderd euro.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Meer lezen van Beauty