Investeren in kleren: déze laarzen wil je meteen voor in je herfstgarderobe

Style

Investeren in kleren: déze laarzen wil je meteen voor in je herfstgarderobe

Xana Ferreira Chicano
Door

Xana Ferreira Chicano

Gepubliceerd op

22 september 2022 om 10:00

Bron / Fotografie

fotografie Lieke Vriens

Gepubliceerd op

22 september 2022 om 10:00

Bron / Fotografie

fotografie Lieke Vriens

Heb je ook moeite met het samenstellen van de perfecte look? Je bent zeker niet de enige. Een eenvoudige oplossing: investeren in de juiste kleren. Begin vandaag een capsule garderobe. En jawel, met mij. Elke week verzamel ik een tijdloos item. Zodat jij uiteindelijk de perfecte basics in huis hebt. Met deze week: perfecte laarzen.

Capsule garderobe? Wat? Ik hoor je denken. Wat is het? Zo'n capsule garderobe. Eenvoudig gezegd: een samengestelde garderobe van veelzijdige stukken die je graag draagt. De sleutel tot zo'n kledingkast is niet gebaseerd op kwantiteit, maar op kwaliteit en veelzijdigheid. Een duurzame manier om je kast te benaderen dus. Wist je dat je met twintig kledingstukken al uitkomt? Denk aan drie per categorie. Het zijn vaak klassieke stukken die niet uit de mode gaan. Hierdoor gaan items jaren mee en hoef je niet steeds opnieuw de winkelstraat in. Spaar je ze allemaal, dan kan je onderling beter mixen en matchen. Dag kledingstress en hallo geldbesparing.

Week 7: perfecte laarzen Het zevende item voor in je capsule garderobe zijn de perfecte laarzen.

Nu we het een aantal weken over kleding hebben gehad is het tijd voor accessoires. Ja, ja - ga hier even voor zitten. Laarzen zijn items waarmee je een algemene look een boost geeft. Yes. Ze zijn erg modieus en op dit moment perfect voor het herfstachtige weer. Je vindt ze in verschillende soorten en maten. En dat betekent: voor ieder wat wils.

Hoe zou ik verschillende soorten laarzen stylen? Maak ik een herfstwandeling door het bos, kies ik voor laarzen met een chunky zool. Dan heb ik meer grip. En kan ik lekker in de plassen stampen. Net zoals vroeger, weet je wel. Heb ik een kantoordag, dan kies ik eerder voor een elegant silhouette met een ronde neus. En als ik een interessant event op de planning heb, leg ik altijd de nadruk op mijn schoenen. Ik kies dan voor een unieke hak-vorm of rechte neus. Blijf scrollen voor een beknopte lijst van laarzen die je moet uitproberen, maar: geen groepsdruk.

Shop 5 perfecte laarzen

1. Laars met ronde neus € 345 Aeyde

Laars - Aeyde

SHOP NU 2. Laars met puntneus € 99,99 Mango

Laars - Mango

SHOP NU 3. Elegante laars € 475 Wandler

Wandler - Laars

SHOP NU 4. Cowboy laars € 59,99 Stradivarius

Laars - Stradivarius

SHOP NU 5. Chunky laars € 86,96 NA-KD

Laars - Chunky

SHOP NU

Dat was 'm voor deze week. Blijf mij vooral volgen, want ik bespreek iedere week een nieuwe parel. Zodat jij uiteindelijk, net als ik, een perfecte capsule garderobe creëert. Met volgende week: jawel, de perfecte hak.

delen
Xana Ferreira Chicano

Xana (lees: Shan-na) Ferreira Chicano is editor Style & Beauty en geboren in de vorige eeuw. 1996 om precies te zijn. Is een Zaanse, maar tegelijk ook een Spaanse. Olé. Smelt van Schuimtaart van de oer-Amsterdamse banketbakker Van der Linde (eigenlijk van bijna alle soorten taart). En heeft, heel stiekem, een tassenverslaving.

Meer van deze auteur

Meer Style