Kleding huren is hot, uitproberen? Dit zijn de 4 beste design rentals 

Style

Kleding huren is hot, uitproberen? Dit zijn de 4 beste design rentals 

Ilse Derix
Door

Ilse Derix

Gepubliceerd op

23 april 2024 om 13:00

Gepubliceerd op

23 april 2024 om 13:00

Auto's, fietsen, appartementen - oké, die huur je natuurlijk. Maar kleding? Ja, dat hoor je goed. Het lijkt misschien vreemd, maar steeds meer mensen vinden het volkomen normaal om kleding te huren. En als je wat onderzoek doet, is het idee inderdaad niet eens zo gek.

Het huren van outfits blijkt namelijk goed voor je portemonnee én voor het milieu. Je bespaart geld en voorkomt dat je kleding koopt die slechts één keer het daglicht ziet. Best een slimme zet, toch? Ben je al nieuwsgierig? Mooi zo, want wij hebben wat voorwerk gedaan en de leukste design rentals voor je op een rijtje gezet. LENA the fashion library LENA the fashion library is al ruim tien jaar een begrip, ver voordat het huren van kleding populair werd. De zussen Diana en Elisa zagen al vroeg een gat in de markt. Hun systeem is bijzonder eenvoudig: je koopt punten die je inruilt voor kledingstukken, easy as that.

Circle Closet Circle Closet, opgericht door Florentine Gillis, richt zich op kleding voor speciale gelegenheden en seizoensgebonden items. Florentine kwam erachter dat vrouwen vaak iets bijzonders kopen voor een speciale gelegenheid, maar het vervolgens zelden dragen. Je kunt bij Circle Closet bovendien niet alleen outfits huren, maar ook je eigen kleding verhuren.

Lees ook: De comeback van de kantoorpik en vier andere modetrends Rerun.rent Bij Rerun.rent vind je prachtige items voor speciale gelegenheden of feestdagen, maar ook voor je dagelijkse outfits. Valt een kledingstuk echt in de smaak en ben je ervan overtuigd dat je het vaak zult dragen? Dan kun je het bij Rerun.rent gewoon kopen na het uitproberen.

The Collectives Denk je aan de ultieme definitie van een shopaholic? Dan denk je aan Aarti O'Varma. Het ding was alleen dat ze veel van haar kleding niet droeg. Dus wat doe je dan? Ze opende haar kledingkast voor vriendinnen om kleding te lenen. Dit bracht haar in 2019 op het idee voor The Collectives: een platform waar je kleding gemakkelijk kunt (uit)lenen, terwijl het toch van de officiële eigenaar blijft.

delen
Ilse Derix

Ilse Derix (2002) is tekststagiair bij &C en een echte Limburgse. Ze kan niet genoeg krijgen van oude romcoms, is stiekem verliefd op haar jonge hond Moos en ze doet spontaan een dansje van blijdschap als ze iets echt heel lekker vindt (tot ergernis van haar tafelgenoten, oeps).

Meer van deze auteur

Meer lezen van Style