Kelly's klerenkwestie: 'Hoe kun je het beste denim on denim combineren?'

Style

Kelly's klerenkwestie: 'Hoe kun je het beste denim on denim combineren?'

Kelly Huijsman
Door

Kelly Huijsman

Gepubliceerd op

26 april 2024 om 11:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

26 april 2024 om 11:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Hoe draag je een spencer zonder op een opa te lijken en hoe krijg je in godsnaam die olievlek uit je shirt? Kelly Huijsman, dé styliste van Chantal Janzen en andere bekende koppen, geeft wekelijks antwoord op prangende modevragen van lezers.

'Hoe combineer je denim on denim zonder dat je op een blauwe vaatdoek lijkt?' - Tjarda

Kelly: 'Als er een trend is die je nu veel in de winkels ziet hangen dan is het wel de denimtrend. Hoe je ervoor zorgt dat deze trend niet saai en vlak wordt? De key is diepte creëren. En dat doe je door middel van de onderstaande tips.

Volume jeans, COS € 99

COS

Lees ook: Kelly's klerenkwestie: 'Wat draag ik onder een jurk met een diepe decolleté?'

  1. Kies voor verschillende wassingen denim. Gaat het om blauw? Dan adviseer ik wel om alleen voor blauwe wassingen te kiezen in een look, maar daar heb je ook volop keuze in.

  2. Kies voor verschillende texturen, bijvoorbeeld wat stuggere stoffen in combinatie met zachtere denim. Dit breekt het het geheel door de wijze waarop het denim valt en zich om je lichaam heen vormt.

  3. Speel met pasvormen. Een wijd en iets strakker item samen zorgen dat je de look lekker draagt. Bijvoorbeeld door een blouse in of op je broek te dragen of juist de mouwen op te rollen. Dit geeft vorm en lucht aan je outfit en maakt het geheel minder zwaar.

  4. Voeg accessoires toe. Met name met metallic accessoires hebben een tof effect en creëren diepte.

Cropped shirt, COS € 79

COS

delen
Kelly Huijsman

Kelly Huijsman is personal stylist van onder andere Chantal Janzen. Ze kan shoppen als de beste en doet dit net zo graag voor haar werk als voor zichzelf.

Meer van deze auteur

Meer Style