Investeren in kleren: veelzijdige looks creëren met een blazer doe je zó

Style

Investeren in kleren: veelzijdige looks creëren met een blazer doe je zó

Xana Ferreira Chicano
Door

Xana Ferreira Chicano

Gepubliceerd op

8 september 2022 10:00

Bron / Fotografie

fotografie Lieke Vriens

Gepubliceerd op

8 september 2022 10:00

Bron / Fotografie

fotografie Lieke Vriens

Heb je ook moeite met het samenstellen van de perfecte look? Je bent zeker niet de enige. Een eenvoudige oplossing: investeren in de juiste kleren. Begin vandaag een capsule garderobe. En jawel, met mij. Elke week verzamel ik een tijdloos item. Zodat jij uiteindelijk de perfecte basics in huis hebt. Met deze week: de blazer.

Capsule garderobe? Wat? Ik hoor je denken. Wat is het? Zo'n capsule garderobe. Eenvoudig gezegd: een samengestelde garderobe van veelzijdige stukken die je graag draagt. De sleutel tot zo'n kledingkast is niet gebaseerd op kwantiteit, maar op kwaliteit en veelzijdigheid. Een duurzame manier om je kast te benaderen dus. Wist je dat je met twintig kledingstukken al rondkomt? Denk aan drie per categorie. Het zijn vaak klassieke stukken die niet uit de mode gaan. Hierdoor gaan items jaren mee en hoef je niet steeds opnieuw de winkelstraat in. Spaar je ze allemaal, dan kan je onderling beter mixen en matchen. Dag kledingstress en hallo geldbesparing.

Week 5: de blazer Het vijfde item voor in je capsule garderobe is de blazer.

Dé musthave voor in je capsule garderobe is toch wel echt de blazer. Waarom ben ik nou zo gek op dit item? Nou, er zijn súperveel verschillende vormen en kleuren. Hou je meer van een vrouwelijk silhouette, ga dan voor een getailleerde blazer. Ben je gek op een cool girl of nonchalante esthetiek? Kies dan voor oversized. Je kunt met een blazer ook een statement maken door te kiezen voor een knalkleur als gifgroen.

Veelzijdig is-ie ook. Ga voor een volledig pak. Of kies juist de blazer als statement item door hem te combineren met een spijkerbroek en asymmetrisch shirt. Niet alleen beige, zwarte en witte blazers zijn tijdloos. Ook een blazer in een knalkleur is geweldig om andere basics mee af te stijlen. Daarom is bijvoorbeeld een roze blazer ook perfect voor in je capsule garderobe. Wie houdt er nou niet van deze parel? Daarom de vijf favorieten van &C op een rij.

Shop 5 blazers

1. Roze blazer, € 39,99, hm.com

Blazer Roze H&M

SHOP NU 2. Groene blazer € 59,99, wehkamp.nl

Blazer Groen

SHOP NU 3. Geruite blazer € 59,99, wehkamp.nl

Blazer Bruin Mango

SHOP NU

4. Zwarte blazer, € 179, arket.com

Blazer Zwart Arket

SHOP NU

5. Paarse blazer € 59,99, wehkamp.nl

Blazer Paars

SHOP NU

Dat was 'm voor deze week. Blijf mij vooral volgen, want ik bespreek iedere week een nieuwe parel. Zodat jij uiteindelijk, net als ik, een perfecte capsule garderobe creëert. Met volgende week: jawel, het T-shirt.

delen
Xana Ferreira Chicano

Xana (lees: Shan-na) Ferreira Chicano is editor Style & Beauty en geboren in de vorige eeuw. 1996 om precies te zijn. Is een Zaanse, maar tegelijk ook een Spaanse. Olé. Smelt van Schuimtaart van de oer-Amsterdamse banketbakker Van der Linde (eigenlijk van bijna alle soorten taart). En heeft, heel stiekem, een tassenverslaving.

Meer van deze auteur

Meer Style