Voor echte luiaards: deze foundation hack scheelt tijd, geld en ruimte in je make-up tas

Beauty

Voor echte luiaards: deze foundation hack scheelt tijd, geld en ruimte in je make-up tas

Xana Ferreira Chicano
Door

Xana Ferreira Chicano

Gepubliceerd op

6 maart 2023 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Gepubliceerd op

6 maart 2023 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Weg met de sponsjes en kwasten, want er is een nieuwe TikTok-hack in town. TikTokker Meredith Duxbury heeft de beautywereld veroverd met haar gekke benadering van het aanbrengen van foundation. Ze gebruikt namelijk geen make-up tools maar - heel simpel - haar handen.

Dat klopt, in plaats van foundation aan te brengen met een spons of kwast, smeert Meredith gewoon een hele laag (bijna 't hele potje foundation) op haar gezicht en smeert het dan uit met haar handen alsof ze een taart glazuurt. Het lijkt een beetje op vingerverven, maar dan voor volwassenen. Lees ook: Ver-bij-sterend effect: bijengifcrème heeft deze positieve effecten op je huid Op het eerste gezicht denk je misschien dat Meredith gek is omdat ze beauty tools achterwegen laat. Zijn sponsjes en kwasten immers niet speciaal ontworpen om foundation gelijkmatig aan te brengen en naadloos in je huid te laten overlopen? Nou, volgens Meredith heb je met je handen meer controle en smelt de foundation in je huid voor een natuurlijker resultaat. Natuurlijk is niet iedereen overtuigd. Sommige make-up goeroes zijn bang dat je met je handen bacteriën op je gezicht krijgt. Maar hé, gaat het in het leven niet om het nemen van risico's? En als het betekent dat je tijd en geld bespaart op dure kwasten en sponsjes, willen we het best proberen. Dus, hoe werkt deze Meredith Duxbury-methode? Het is eenvoudig. Begin met een schoon en gehydrateerd gezicht en knijp een flinke hoeveelheid foundation op je handpalm. Gebruik een stokkie om de foundation lekker glad te maken op je handpalm en breng het daarmee aan op je gezicht. Zorg ervoor dat je het ook in je haarlijn en kaaklijn aanbrengt. Gebruik dan je handen om het te verspeiden. Et voilà. You are ready to face the day (letterlijk). We moeten je wel waarschuwen dat deze methode een paar nadelen heeft. Ten eerste zitten je handen helemaal onder de foundation, en dat is lastig af te spoelen. En als je niet oppast, kun je een cakey gezicht krijgen. Maar zolang je de tijd neemt en zorgvuldig mengt, moet je deze grote rampen kunnen voorkomen. Lees ook: Sock It To Me: déze trendy TikTok Hack bewijst dat sokken alles kunnen - zelfs je haar krullen Zo, daar heb je het - de nieuwste TikTok-hack die de beautywereld op zijn kop zet. Ga je de Meredith Duxbury methode zelf uitproberen? Of blijf je bij je vertrouwde beauty tools? Hoe dan ook, we kunnen niet wachten om jullie vlekkeloze gezichten op onze feeds te zien.

delen
Xana Ferreira Chicano

Xana (lees: Shan-na) Ferreira Chicano is editor Style & Beauty en geboren in de vorige eeuw. 1996 om precies te zijn. Is een Zaanse, maar tegelijk ook een Spaanse. Olé. Smelt van Schuimtaart van de oer-Amsterdamse banketbakker Van der Linde (eigenlijk van bijna alle soorten taart). En heeft, heel stiekem, een tassenverslaving.

Meer van deze auteur

Meer lezen