Ver-bij-sterend effect: bijengifcrème heeft deze positieve effecten op je huid

Beauty

Ver-bij-sterend effect: bijengifcrème heeft deze positieve effecten op je huid

Xana Ferreira Chicano
Door

Xana Ferreira Chicano

Gepubliceerd op

4 maart 2023 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Gepubliceerd op

4 maart 2023 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Weleens zo pissig dat je gif spuwt? Ja, wij ook. Helemaal niks mis mee natuurlijk, maar er zit wel een nadeel aan: de vervelende fronsrimpels en fijne lijntjes die dat zure gezicht met zich meebrengt. Om gek van te worden.

Het gevolg? We proberen massaal die strepen weer weg te werken met crèmes, serums en maskers. Voordat je het internet afstruint naar een wondermiddel, hebben wij iets gevonden wat misschien kan helpen, namelijk: bijengif. Je leest het goed, het gaat over dat spul dat in je wordt gespoten bij een bijensteek. Nee, je hoeft je niet te laten steken, dat zou een heel nieuwe betekenis geven aan het spreekwoord 'wie mooi wil zijn moet pijn lijden.' Lees ook: Puisten rond je menstruatie? Zó kom je er direct vanaf volgens de dermatoloog

Bijengif, hoe werkt dat dan? Het gif is al verwerkt in een crème. En nee, je zwelt er niet van op en het doet ook geen pijn. Dat zit dus zo: het gif in de crème zorgt ervoor dat je huid denkt dat je gestoken bent. Om je te beschermen pompt je lichaam bloed naar je gezicht toe, wat ervoor zorgt dat er meer zuurstof en voedingsstoffen verspreid worden. Dat zorgt dan weer voor meer elastine- en collageenproductie, waardoor er nieuwe cellen aan worden gemaakt. Doei fronsrimpels en hallo vers, glad babyhuidje. Bovendien kan de crème door zijn ontstekingsremmende werking helpen met het tegengaan van acne en eczeem. Multifunctioneel dus.

Het lost natuurlijk niet alles op, maar voor ons bezige bijen kan een goede crème een wereld van verschil maken. Ben je allergisch voor bijen? Dan is het helaas slimmer om bij dit soort bijengifproducten uit de buurt te blijven. We hebben liever geen ziekenhuistripjes op ons geweten. Je hoeft trouwens niet bang te zijn dat je met het gebruik van de crème bijdraagt aan het uitsterven van de bij, voor de beestjes is het namelijk een pijnloos proces waarbij ze hun angel behouden.

En het chille: je scoort de crème gewoon bij de drogisterij of online. Bijvoorbeeld van het merk Rodial of Eclat Skin. Je hebt 'm voor vier tientjes in huis. Genoeg gebrom, nu de echte vraag: vlieg jij direct naar de winkel om deze crème op de kop te tikken? Of laat je het gif toch liever bij de bijen? Kijk maar effe.

delen
Xana Ferreira Chicano

Xana (lees: Shan-na) Ferreira Chicano is editor Style & Beauty en geboren in de vorige eeuw. 1996 om precies te zijn. Is een Zaanse, maar tegelijk ook een Spaanse. Olé. Smelt van Schuimtaart van de oer-Amsterdamse banketbakker Van der Linde (eigenlijk van bijna alle soorten taart). En heeft, heel stiekem, een tassenverslaving.

Meer van deze auteur

Meer lezen