Met deze tien hacks breng je zelfbruiner aan zonder vlekken

Beauty

Met deze tien hacks breng je zelfbruiner aan zonder vlekken

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

16 april 2024 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Valentina Vos

Gepubliceerd op

16 april 2024 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Valentina Vos

Nu het zonnetje zich hopelijk vaker laat zien, gaan we weer massaal in de weer met zelfbruiner voor een egaal, zomers kleurtje. Of nou ja, dat is de bedoeling. Helaas eindigen we vaker dan ons lief is als een bruinoranje gevlekte dalmatiër.

Daarom delen we tien hacks waarmee je zelfbruiner aanbrengt zonder vlekken. Graag gedaan hè.

Kies een product dat bij je past De keuze is reuze: ga je voor tanning drops, lotion, mousse of een spray? Kies het product dat het beste bij je past en ga afhankelijk van je huidtype voor een donkerdere of lichtere variant.

Grondig exfoliëren Verwijder dode huidcellen door voor het aanbrengen van de zelfbruiner je huid goed te exfoliëren met een scrub. Zo kun je het goedje gelijkmatiger aanbrengen en voorkom je vlekken.

Lees ook: Uitgeschoten met de zelfbruiner? Zo verwijder je de vlekken

Let op droge plekken Breng een hydraterende crème aan op droge plekken zoals ellebogen, knieën en enkels. Dit voorkomt dat de zelfbruiner zich ophoopt en vlekken veroorzaakt. Verder is het slim op op deze plekken iets minder zelfbruiner aan te brengen.

Verdun de zelfbruiner Vind je de zelfbruiner te dik? Verdun het met een beetje bodylotion. Dit helpt ook voor een subtielere tint.

Fix een applicatiehandschoen Hiermee kun je de zelfbruiner gelijkmatig over je huid te verdelen. Geen handschoen in huis? Je kunt eventueel ook een pantykousje gebruiken.

Begin bij je benen Werk daarna omhoog naar je armen, buik, rug en tot slot je gezicht. Op deze manier voorkom je dat je per ongeluk al aangebrachte zelfbruiner aanraakt en vlekken maakt.

Lees ook: Spotgoedkoop met een super mooie glow: deze self tan drops wil je hebben

Doseren kun je leren Spuit niet gelijk een dikke dot op je handen, maar verdeel kleine toefjes over je lichaam die je vervolgens zo snel mogelijk uitsmeert. Doseren is het geheim voor egaal, gebruinde huid.

Wacht met aankleden Klaar? Schiet niet gelijk in je kleding, maar wacht vijftien minuten. Dit geeft de zelfbruiner de tijd om te drogen. Hetzelfde geldt voor douchen: wacht tot de boel volledig is opgedroogd.

Gebruik een föhn Ben je nou heel ongeduldig? Met een föhn op een koele instelling kun je het droogproces te versnellen.

Was je handen grondig Spreekt natuurlijk voor zich, tenzij je graag met bruine handpalmen rondloopt. Bonustip: was eerst je handpalmen en bruin daarna de bovenkant van je handen.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Meer lezen van Beauty