Eh, wat? Volgens deze TikTok-trend helpt rauwe knoflook eten tegen puistjes

Beauty

Eh, wat? Volgens deze TikTok-trend helpt rauwe knoflook eten tegen puistjes

Ilse Derix
Door

Ilse Derix

Gepubliceerd op

9 april 2024 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Gepubliceerd op

9 april 2024 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Eerlijk is eerlijk: we zijn enthousiast over de TikTok-trends van de laatste weken. Van de Crookie die de Crompouce van de troon stoot tot een lijnzaadmasker dat net botox moet zijn. Ja, we vermaken ons kostelijk gedurende onze dagelijkse scrollsessie. Maar wat we nu toch weer tegenkwamen...

Als we de influencers op TikTok moeten geloven, zou het eten van rauwe teentjes knoflook zorgen voor een clear skin. Dus je krijgt een prachtige huid, maar je moet wel je mond dichthouden, anders ruiken ze aan de andere kant van de kamer nog hoe erg je uit je mond meurt? Eerlijk gezegd, lijkt dat een behoorlijk oneerlijke deal, toch? Waarom mensen dat nou zo graag willen...

Medicinaal Belangrijke vraag nummer één: werkt het überhaupt? Met een beetje speurwerk ontdekten we dat knoflook al eeuwenlang wordt gebruikt voor medicinale doeleinden. Waarom? Omdat het bomvol zit met allicine, wat bekend staat om zijn antibacteriële en antiseptische krachten. Dit helpt dus de bacteriën die acne en puistjes veroorzaken te doden.

Daarnaast bevat het ook andere vitamines en mineralen die helpen tegen puistjes, zoals vitamine C en vitamine B-6 én er zijn wel degelijk onderzoeken die aantonen dat knoflook ontstekingsremmende eigenschappen heeft. 

Lees ook: Van crompouce tot het Romeinse Rijk: dit zijn de grootste TikTok-trends van 2023

TikTok-dermatologen to the rescue Terwijl we ons bijna lieten verleiden tot een bulkbestelling knoflook, houden de dermatologen op TikTok ons met beide benen op de grond. Ze wijzen ons erop dat er geen onderzoeken zijn die aantonen dat knoflook eten een positief effect heeft op puistjes.

Ja, knoflook heeft tal van voordelen voor je lijf, maar er is gewoon geen bewijs dat het de strijd aangaat met acne. Dus, voordat je de lokale supermarkt plundert voor een knoflook voorraad, is het goed om even een TikTok-reality check te doen.

Conclusie: als jij graag knoflook vreet tot je er bij neervalt, be our guest. Wij? Wij geven toch de voorkeur aan een nieuwe cleanser, gevolgd door een snoeproze serum. Tja, smaken verschillen zeggen ze dan.

delen
Ilse Derix

Ilse Derix (2002) is tekststagiair bij &C en een echte Limburgse. Ze kan niet genoeg krijgen van oude romcoms, is stiekem verliefd op haar jonge hond Moos en ze doet spontaan een dansje van blijdschap als ze iets echt heel lekker vindt (tot ergernis van haar tafelgenoten, oeps).

Meer van deze auteur

Meer lezen van Beauty