Van crompouce tot het Romeinse Rijk: dit zijn de grootste TikTok-trends van 2023

Lifestyle

Van crompouce tot het Romeinse Rijk: dit zijn de grootste TikTok-trends van 2023

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

20 december 2023 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Gepubliceerd op

20 december 2023 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

We zijn er niet trots op, maar in 2023 hebben we een hoop gescrold op TikTok. We zagen dit jaar de opmerkelijkste trends voorbijkomen - van mierzoete croissants tot het Romeinse Rijk dat verdacht vaak in de hoofden van mannen blijkt rond te spoken. Tijd voor een tripje down memory lane.

TikTok onderzocht de grootste trend van 2023 en deze vijf kwamen als winnaar uit de bus.

Girl math Iets waar we onszelf verdacht vaak schuldig aan maken. Het woordje girl math is de logica die vrouwen gebruiken om een bepaalde aankoop te verantwoorden. Want een lippenstift afrekenen met contant geld voelt nou eenmaal of het gratis is en honderd euro voor een blazer is eigenlijk helemaal niet zo duur als je het deelt door het aantal dagen dat je 'm gaat dragen. Ineens blijken we allemaal een wiskundeknobbel te hebben.

Crompouce We willen (en kunnen) er eigenlijk niets meer over horen, maar de croissant met room en een laagje roze glazuur mag ook zeker niet ontbreken in het lijstje. Er ontstond een rel rondom de crompouce - sorry, roze flap krijgen we nog steeds ons strot niet uit - maar vooralsnog is-ie verkrijgbaar bij vrijwel iedere bakker en oliebollenkraam.

Lees ook: Crompouce, frikanpouce, tomsushi: na deze hypes kunnen we geen tompouce meer zien

BookTok Een term die meerdere keren het Nederlandse nieuws haalde. De hashtag #BookTok wordt door miljoenen jongeren gebruikt om boekentips met elkaar te delen. Wereldwijd zijn er ruim 14 miljoen (!) video's op TikTok gemaakt met deze hashtag. Inmiddels doen er ook een hoop boekenwinkels mee aan deze trend: sommige winkels hebben een speciale kast met BookTok-boeken. Dat is nog eens met de tijd meegaan.

Het Romeinse Rijk Het is algemeen bekend dat mannen meerdere keren per dag aan seks denken, maar volgens TikTok staat het Romeinse Rijk op de tweede plek. Vrouwen vroegen dit jaar massaal aan hun vriend of man hoe vaak ze aan het Romeinse Rijk denken. Wat blijkt? Daar denken ze dus regelmatig aan.

Heatless curls We weten allemaal dat TikTok dé plek is voor verzorgingstips. Of het nu gaat om skincare, make-up of krullen kweken. Wat we in 2023 veel voorbij zagen komen, is de heatless curls-trend. Een bos vol krullen, maar dan zonder hitte. Want aan de slag met zo'n loeiend hete tang? Dat vinden we gedoe. Op de app werden alle lifehacks uit de kast getrokken voor de perfecte krul: van sokken, tot aluminiumfolie tot rollers. En het eindresultaat? Die was bij de een iets succesvoller dan bij de ander.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Meer lezen van Lifestyle