Dit is hoe lang je je gezicht zou moeten wassen (en dat is langer dan je denkt)

Beauty

Dit is hoe lang je je gezicht zou moeten wassen (en dat is langer dan je denkt)

Ilse Derix
Door

Ilse Derix

Gepubliceerd op

9 mei 2024 om 08:00

Gepubliceerd op

9 mei 2024 om 08:00

Waarschijnlijk voelt het slechts als een irritante stap in die eindeloze skincare routine, waar je - met name in de avond - vaak toch al geen zin in hebt. Hebben we gelijk? Toch moet je je gezicht wassen niet onderschatten. Het kan namelijk wonderen doen voor je huid, mits je het lang genoeg doet.

Eindelijk een keer een skincare tip die niet van je vraagt om een of andere cleanser of crème van een schandalig hoog bedrag te kopen, ook wel eens fijn toch? Je hoeft voor deze tip alleen maar je gezicht lang genoeg te wassen. That’s it.

60-second cleanse Hoe lang is dat dan? 60 seconden dus. Ja, echt waar, een hele minuut. Wedden dat je dat normaal niet haalt? Deze 60-second cleanse zou helpen bij het verkleinen van poriën en het bevorderen van een heldere, gezonde huid. Dermatologen bevestigen dat een langere reinigingstijd inderdaad tot betere resultaten kan leiden, vooral voor mensen met een acne gevoelige huid.

Lees ook: Slakkenslijm: hèt (nieuwe) wondermiddel voor in je skincare routine? Het idee is simpel: in plaats van je gezicht snel te wassen, masseer je de cleanser een volle minuut (of langer) in je huid. See for yourself:

En wat levert dat op? Door langer te reinigen, maak je uiteraard je huid beter schoon van overtollig vet en vuil, maar daarnaast krijgen de actieve ingrediënten van je cleanser ook de kans om dieper door te dringen. Veel reinigingsproducten kunnen namelijk pas echt goed hun werk doen als ze even op je huid blijven zitten.

Als een pro Voor de ultieme gezichtsreiniging kies je lauw water en een milde cleanser. Gebruik cirkelvormige bewegingen met je vingers om de cleanser goed in te masseren, met speciale aandacht voor gebieden zoals je neus die extra zorg kunnen gebruiken.

Hoewel het ideaal is om je gezicht zowel 's ochtends als 's avonds te reinigen, kies bij tijdnood altijd voor een grondige wasbeurt in de avond.

delen
Ilse Derix

Ilse Derix (2002) is tekststagiair bij &C en een echte Limburgse. Ze kan niet genoeg krijgen van oude romcoms, is stiekem verliefd op haar jonge hond Moos en ze doet spontaan een dansje van blijdschap als ze iets echt heel lekker vindt (tot ergernis van haar tafelgenoten, oeps).

Meer van deze auteur

Meer lezen van Beauty