Lijnzaad is de nieuwe botox? Eerst zien, dan gelovenā€¦

Beauty

Lijnzaad is de nieuwe botox? Eerst zien, dan gelovenā€¦

Ilse Derix
Door

Ilse Derix

Gepubliceerd op

16 februari 2024 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Gepubliceerd op

16 februari 2024 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Ben je het beu om elk jaar met meer rimpels opgescheept te zijn, maar zie je een bezoek aan de plastisch chirurg nou ook weer niet zitten? Op TikTok zweren ze bij een simpel masker als het geheime wapen tegen deze kreukels. Lijnzaad zou net zo effectief moeten zijn als botox.

Een claim die ons hartstikke nieuwsgierig maakte. Dus wij gingen op onderzoek uit.

Lekker do it yourselven Wie dacht dat het wegtoveren van rimpels een kwestie was van even langs de drogist wandelen, komt van de koude kermis thuis. Je moet toch echt zelf de handen uit de mouwen gaan steken. Zo doe je het: pak een pannetje, gooi er twee kopjes water en twee eetlepels lijnzaad in en laat het geheel pruttelen op het vuur. Na tien tot twintig minuten dek je het af en zet je het in de koelkast om af te laten koelen. Eenmaal koud, giet je het door een zeef om die kleine zaadjes eruit te halen. Wat je overhoudt? Een stroperig goedje dat je op je gezicht smeert. Lekker kliederen. Wel een win: als het niet werkt, hoef je je geen zorgen te maken. Het dubbelt namelijk ook als geweldig speelgoed voor de kinderen. Want laten we eerlijk zijn, die slijm-trend van tegenwoordig kost ons al genoeg. Lees ook: Werkt dat nou echt, die dure antirimpelcrème in je kastje? Dit zegt een dermatoloog En? Werkt het? Lijnzaad wordt niet voor niets bestempeld als een superfood. Bomvol Omega 3, is het ook heerlijk hydraterend voor je huid wanneer je het als masker gebruikt. Maar droom je van het op wonderbaarlijke wijze laten verdwijnen van rimpels? Helaas, lijnzaad tovert ze niet weg. We snappen overigens waar het idee vandaan komt, want het wekt wel de illusie dat het dat doet. Dit komt door de gel-achtige textuur die opstijft, waardoor je een strakke huid krijgt. Huh, maar dat klinkt toch alsof je de eeuwige jeugd hebt gevonden? Ja, alleen zodra je het masker afspoelt, is het strakke effect ook verdwenen. Jammer, want de hele dag rondlopen met zo'n kwabbel op je snoet is ook zo wat. Wat doet het dan wel? Dus, slijm voor de kids? Nou, nee dat hoeft nu ook weer niet. Echt, het masker is wel degelijk goed voor je huid. Zoals gezegd is het heel hydraterend. En we weten allemaal: een goed gehydrateerde huid is goud waard, zeker als je de strijd aangaat met je rimpels. Ondanks dat het ze niet doet verdwijnen, kan het er namelijk wel voor zorgen dat die lijntjes minder opvallen. Daarnaast blijkt lijnzaad ook een bijzondere herstellende werking te hebben. Het kan zelfs helpen tegen verstopte poriën en puistjes. Het spul is werkelijk magisch. En dat allemaal puur natuur.

delen
Ilse Derix

Ilse Derix (2002) is tekststagiair bij &C en een echte Limburgse. Ze kan niet genoeg krijgen van oude romcoms, is stiekem verliefd op haar jonge hond Moos en ze doet spontaan een dansje van blijdschap als ze iets echt heel lekker vindt (tot ergernis van haar tafelgenoten, oeps).

Meer lezen van Beauty

Meer van deze auteur