Altijd al sproeten gewild? Kan nu, met een elektrische tandenborstel

Beauty

Altijd al sproeten gewild? Kan nu, met een elektrische tandenborstel

Xana Ferreira Chicano
Door

Xana Ferreira Chicano

Gepubliceerd op

8 maart 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

Beeld: Tom Ten Seldam

Gepubliceerd op

8 maart 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

Beeld: Tom Ten Seldam

Heb je ooit in de spiegel gekeken en gedacht: 'Ik zou willen dat ik sproeten had?' Pak je elektrische tandenborstel er dan maar bij. Ja, je leest het goed.

Een tandenborstel wordt anno 2023 niet meer alleen gebruikt voor het tandenpoetsen. Het begon allemaal toen een TikTokker genaamd @makeupbyash.x een video deelde waarin ze sproeten creëerde met een tandenborstel en foundation. De video ging viraal, en plotseling probeerde iedereen (en ook ik) het zelf uit. Lees ook: Toevallig nog een dikke bak met biet'n thuis? Ze zijn hét betaalbare alternatief voor make-up en je gebruikt ze zo

Hoe werkt dit dan? Geloof me: het proces is eenvoudig. Breng eerst donkere foundation aan op je elektrische tandenborstel en zet 'm aan. Dan is het bewegen geblazen. Maak er voor je gezicht bewegingen mee van links naar rechts. Et, voilà. Je hebt natuurlijke sproeten.

Maar zoals bij elke internettrend zijn er altijd wel wat ongelukjes. Sommige mensen hebben gemeld dat ze make-up in hun ogen kregen of per ongeluk met hun elektrische borstel over hun gezicht poetste (eh, ik), waardoor ze rode vlekken kregen. Eén persoon gebruikte zelfs per ongeluk zijn normale tandenborstel in plaats van een elektrische, wat resulteerde in een rommelig gezicht bedekt met tandpasta smurrie (pro-tip: doe dat dus niet).

Ondanks de kans op een ramp heeft de trend een hoge vlucht genomen en delen mensen hun sproetencreaties overal op TikTok. Wie weet worden sproeten wel de nieuwe must-have beautytrend van het jaar. Wie zal 't zeggen.

Dus als je op zoek bent naar een manier om je make-up routine op te leuken en een beetje eigenzinnigheid aan bijvoorbeeld je party-look toe te voegen, probeer dan eens de sproetenmethode met een elektrische tandenborstel. Zorg er wel voor dat je een vaste hand hebt.

delen
Xana Ferreira Chicano

Xana (lees: Shan-na) Ferreira Chicano is editor Style & Beauty en geboren in de vorige eeuw. 1996 om precies te zijn. Is een Zaanse, maar tegelijk ook een Spaanse. Olé. Smelt van Schuimtaart van de oer-Amsterdamse banketbakker Van der Linde (eigenlijk van bijna alle soorten taart). En heeft, heel stiekem, een tassenverslaving.

Meer van deze auteur

Meer lezen