Toevallig nog een dikke bak met biet'n thuis? Ze zijn hét betaalbare alternatief voor make-up en je gebruikt ze zo

Beauty

Toevallig nog een dikke bak met biet'n thuis? Ze zijn hét betaalbare alternatief voor make-up en je gebruikt ze zo

Xana Ferreira Chicano
Door

Xana Ferreira Chicano

Gepubliceerd op

7 maart 2023 om 15:00

Bron / Fotografie

fotografie Myrthe Giesbe

Gepubliceerd op

7 maart 2023 om 15:00

Bron / Fotografie

fotografie Myrthe Giesbe

In tijden waarin de benzineprijzen en energierekeningen buitensporig zijn, is het niet gek dat we onze knaken willen besparen. Dure make-up producten laten we dan ook liever in 't schap. Maar vrees niet, want wij hebben de oplossing. En die vind je in de koelkast.

Dat lees je goed. Ren gauw naar je koelkast - want daar vind je hét goedkope en natuurlijke alternatief voor make-up, namelijk: bieten. Die nederige, dieprode groente die je waarschijnlijk associeert met salades of een prakkie bij oma verovert TikTok. En wij zijn in love. Lees ook: Voor echte luiaards: deze foundation hack scheelt tijd, geld en ruimte in je make-up tas

Bieten zijn het perfecte alternatief Heb je een blush nodig voor een rode gloed op je wangen? Zoek dan niet verder dan een biet. Snij hem gewoon in dunne plakjes en wrijf de sappige kant op je wangen. Het natuurlijke pigment in de biet geeft je een blos die net zo goed (zo niet beter) is dan elke dure blush op de markt. Wil je een opvallende lip, maar niet te veel geld uitgeven? De rode biet biedt uitkomst. Snijd een klein stukje van de wortel en gebruik het om je lippen te kleuren. Zo krijg je niet alleen een vleugje kleur, maar worden je lippen ook gehydrateerd en gevoed door de natuurlijke oliën van de biet.

En het beste deel? Je kunt de rest van de biet opeten en van alle gezondheidsvoordelen genieten, zoals het verbeteren van je immuunsysteem en je spijsvertering. Je bespaart dus niet alleen geld op make-up, maar je doet ook iets goeds voor je lichaam. Yes.

Dus, de volgende keer dat je in een make-upnood zit, onthou dan dat rode biet je nieuwe beste vriend is. Het is niet alleen goedkoop, natuurlijk en effectief, maar ook gewoon leuk om mee te experimenteren. De geur nemen we voor lief. Dus ga jij deze beauty-hack uitproberen? Of bewaar je bieten voor het kokkerellen? Kijk maar effe.

delen
Xana Ferreira Chicano

Xana (lees: Shan-na) Ferreira Chicano is editor Style & Beauty en geboren in de vorige eeuw. 1996 om precies te zijn. Is een Zaanse, maar tegelijk ook een Spaanse. Olé. Smelt van Schuimtaart van de oer-Amsterdamse banketbakker Van der Linde (eigenlijk van bijna alle soorten taart). En heeft, heel stiekem, een tassenverslaving.

Meer van deze auteur

Meer lezen