Kelly's klerenkwestie: 'Wat zijn leuke feestoutfits voor lange vollere dames?'

Style

Kelly's klerenkwestie: 'Wat zijn leuke feestoutfits voor lange vollere dames?'

Kelly Huijsman
Door

Kelly Huijsman

Gepubliceerd op

17 november 2023 om 11:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

17 november 2023 om 11:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Hoe draag je een spencer zonder op een opa te lijken en hoe krijg je in godsnaam die olievlek uit je shirt? Kelly Huijsman, dé styliste van Chantal Janzen en andere bekende koppen, geeft wekelijks antwoord op prangende modevragen van lezers.

'Wat zijn leuke feestoutfits voor lange vollere dames?' - Lisanne

Kelly: 'Mijn favoriete tijd van het jaar is aangebroken, waarin de winkels gevuld zijn met feestcollecties. Maar laten we het hebben over jouw vraag, Lisanne. Wat sowieso een goede tip is, is om maatvoeringen los te laten. Zelf zou ik prima maat 38 kunnen dragen, maar ik kies er vaak voor om maat 40 of zelfs groter te pakken. Het geeft net dat beetje extra flair. Natuurlijk geldt dit niet voor elk kledingstuk. Jurkjes bijvoorbeeld pak je altijd iets meer op maat, terwijl tops en blazers juist wat ruimer gedragen mogen worden. Lees ook: Kelly's klerenkwestie: 'Wat zijn de vijf tofste sneakers voor de herfst?'

Het is belangrijk te beseffen dat te kleine of heel aangesloten kleding je groter kan doen lijken. Desondanks vind ik dat je altijd je figuur moet omarmen en mag laten zien. Glitter crop tops zijn op dit moment helemaal in de mode. Ook als je langer en voller bent, kun je ze dragen. Hoe? Combineer ze bijvoorbeeld met een high waist jeans of pantalon. Kies bewust voor een maatje groter, zodat het niet te strak om je taille zit, maar juist een tikje wijder valt. Hierdoor valt de crop top precies op de goede plek, waardoor je een vleugje buik laat zien zonder te veel bloot te geven.

Als dit te gewaagd voelt, kun je altijd nog kiezen voor een toffe oversized smoking blazer, misschien zelfs van de herenafdeling. Juist dat geeft een stoere touch! Bij het kiezen van accessoires adviseer ik om echt voor statement pieces te gaan, zoals grote kettingen, armbanden en opvallende oorbellen.

Gelukkig stopt de meerderheid van de collecties qua maten niet meer bij maat 42. Je kunt vaak items vinden tot veel grotere maten. Persoonlijk vind ik Mango (Violeta), de Asos Curve lijn en H&M, die vaak maten tot 4XL aanbieden, goede tips. Dus, leef je lekker uit en straal tijdens de feestdagen met alle glitters!'

Kelly tipt: 1. Overslagjurk met pailletten, H&M

Glitterjurk H&M

2. Blazer met sjaalkraag, H&M

Witte blazer H&M

3. Co-ord glitterset, Asos

Co-ord glitterset Asos

4. Jumpsuit, Mango

Jumpsuit Mango

delen
Kelly Huijsman

Kelly Huijsman is personal stylist van onder andere Chantal Janzen. Ze kan shoppen als de beste en doet dit net zo graag voor haar werk als voor zichzelf.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen