Kelly's klerenkwestie: 'Ik heb brede heupen, maar een slanke taille. Wat voor jurk zal ik kopen?'

Style

Kelly's klerenkwestie: 'Ik heb brede heupen, maar een slanke taille. Wat voor jurk zal ik kopen?'

Kelly Huijsman
Door

Kelly Huijsman

Gepubliceerd op

17 mei 2024 om 17:00

Bron / Fotografie

fotografie Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

17 mei 2024 om 17:00

Bron / Fotografie

fotografie Tom ten Seldam

Hoe draag je een spencer zonder op een opa te lijken en hoe krijg je in godsnaam die olievlek uit je shirt? Kelly Huijsman, dé styliste van Chantal Janzen en andere bekende koppen, geeft wekelijks antwoord op prangende modevragen van lezers.

Deze week een vraag van Laura: 'Ik heb brede heupen en een grote boezem, maar een zeer slanke taille. What to wear qua jurkjes?'

Kelly: 'Uit ervaring weet ik dat het met dit type lichaam lastig is om jurken in de juiste maat te kopen, omdat je lijf niet op elk punt dezelfde maat heeft. Zo zal je vaak naar een grotere maat moeten uitwijken om het item mooi bij je borsten en billen te laten passen. Terwijl het bij je slanke taille waarschijnlijk weer veel te groot zit.

Lees ook: Kelly's keuze: met deze items creëer jij dezelfde kledingkast als Chantal Janzen

Ga op zoek naar jurken met stretch. Zorg dat je het niet te groot koopt, want je wil juist wel dat het mooi aansluit in je taille. Wat ook werkt is je taille accentueren met een tof riempje. Ik kan me voorstellen dat je die taille ten alle tijden wil laten zien. Als je die niet accentueert, valt al snel je hele figuur weg.

Verder geven jurkjes met decolleté meer lucht en zorgt het voor een minder breed uitziende bovenkant. Ruches en andere applicaties met veel volume vergrootten je heupen en borsten juist weer. Tot slot is een goede coupeur een dikke tip. Die kan items die wijken bij je taille op het juiste punt innemen, zodat ze perfect aansluiten.'

delen
Kelly Huijsman

Kelly Huijsman is personal stylist van onder andere Chantal Janzen. Ze kan shoppen als de beste en doet dit net zo graag voor haar werk als voor zichzelf.

Meer van deze auteur

Meer Style