Kelly's klerenkwestie: 'Welke jurken passen bij een figuur met grote borsten?'

Style

Kelly's klerenkwestie: 'Welke jurken passen bij een figuur met grote borsten?'

Kelly Huijsman
Door

Kelly Huijsman

Gepubliceerd op

29 maart 2024 om 11:00

Bron / Fotografie

fotografie Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

29 maart 2024 om 11:00

Bron / Fotografie

fotografie Tom ten Seldam

Hoe draag je een spencer zonder op een opa te lijken en hoe krijg je in godsnaam die olievlek uit je shirt? Kelly Huijsman, dé styliste van Chantal Janzen en andere bekende koppen, geeft wekelijks antwoord op prangende modevragen van lezers.

Deze week een vraag van Dalilia: 'Ik wil niet dat mijn grote borsten nog groter lijken. Welke jurken passen bij mijn figuur?'

Kelly: 'Goede vraag, al is dit natuurlijk ook afhankelijk van de rest van je figuur. Wat vaak toch mooi werkt, is om wat meer lucht bij je decolleté te hebben. Geen hooggesloten jurken, dus. Meer lucht bij je decolleté breekt het brede vlak van je boezem en zorgt voor een optisch slanker effect. Wat ook goed werkt, is om iets meer taille in de jurk te hebben. Doe je dit niet? Dan wordt je bovenlichaam in combinatie met grote borsten vrij massief en groot.

& Other stories € 99

& Other stories € 99

Lees ook: Kelly's klerenkwestie: 'Ik ben veel afgevallen en zit in een kledingcrisis. Hoe vind ik mijn stijl terug?'

Je legt het accent dus het liefst op de taille, en niet op de heupen. Als het accent op de heupen ligt kun je al snel een ballon-effect krijgen. Denk verder ook altijd in contrast. Grote borsten zijn rond van zichzelf en met ronde (gebreide) vormen maak je dit alleen maar ronder en ronder. Wat wel werkt zijn rechte belijningen, en bijvoorbeeld iets van een recht schoudertje of schoudervulling. Dit compenseert het ronde van je decolleté.

Wil je niet dat je borsten nog groter lijken? Pas dan ook op met jurken die zakken op de borst hebben. Dit soort details wil je het liefst vermijden, omdat het alleen maar vergrotend werkt.'

Mango € 69,99

Mango € 69,99

delen
Kelly Huijsman

Kelly Huijsman is personal stylist van onder andere Chantal Janzen. Ze kan shoppen als de beste en doet dit net zo graag voor haar werk als voor zichzelf.

Meer van deze auteur

Meer Style