Zó krijg je binnen no time die slijtplekjes van je Adidas Campus (of andere suède schoenen) af

Style

Zó krijg je binnen no time die slijtplekjes van je Adidas Campus (of andere suède schoenen) af

Ilse Derix
Door

Ilse Derix

Gepubliceerd op

13 mei 2024 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Gepubliceerd op

13 mei 2024 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Die Adidas Campus-sneakers zijn ware parels, dus het is geen verrassing dat ze zo'n enorme hit zijn. Het enige minpuntje aan die suède schoenen? Ze raken snel vies en beschadigd, en het is dan een hele klus om ze schoon te krijgen...

Staan jouw Campus-sneakers (of welke suède stappers dan ook) er wat treurig bij? Laat ze niet verstoffen in je kast, geef ze gewoon een make-over.

Plak erop los Wat tref je het vaakst aan op je dierbare schoenen? Precies, van die vervelende zwarte strepen - vooral rondom de neus. Die mysterieuze slijtplekken waarvan niemand echt weet hoe ze ontstaan, maar een nachtmerrie zijn om te verwijderen.

Met deze geniale hack verdwijnen ze gelukkig als sneeuw voor de zon. Neem een stukje tape, druk het stevig op de slijtplek en wrijf er flink overheen zodat al het vuil eraan blijft kleven. Trek de tape voorzichtig los en, et voilà, de slijtplek is al veel minder zichtbaar, zo niet helemaal weg. Herhaal dit een paar keer indien nodig, tot de streep volledig verdwenen is.

Lees ook: Schmutzige schoenen? Zo worden je sneakers weer spierwit

Voorjaars(schoenen)schoonmaak Klaar voor een echte grondige voorjaarsschoonmaak van je suède schoenen? Hier zijn een paar cruciale do's en don'ts:

  • Ga spaarzaam om met water. Hoewel water bij veel schoenen wonderen kan verrichten, is het bij suède een no-go. Gebruik zo min mogelijk water en dep overtollig vocht altijd weg.

  • Borstel je schoenen zacht maar grondig met een speciale schoenenborstel.

  • Vermijd warmtebronnen zoals föhns of radiatoren om je schoenen te drogen. Te veel hitte kan suède beschadigen of laten krimpen.

  • Bescherm je schoenen met een spray die zowel water als vuil afstoot.

En het allermooiste? Na zo'n grondige schoonmaakbeurt voelen die schoenen weer splinternieuw aan, zonder dat je je portemonnee hebt hoeven trekken. 

delen
Ilse Derix

Ilse Derix (2002) is tekststagiair bij &C en een echte Limburgse. Ze kan niet genoeg krijgen van oude romcoms, is stiekem verliefd op haar jonge hond Moos en ze doet spontaan een dansje van blijdschap als ze iets echt heel lekker vindt (tot ergernis van haar tafelgenoten, oeps).

Meer van deze auteur

Meer lezen van Style