Kelly's klerenkwestie: 'Waar moet een goede jeans aan voldoen?'

Style

Kelly's klerenkwestie: 'Waar moet een goede jeans aan voldoen?'

Kelly Huijsman
Door

Kelly Huijsman

Gepubliceerd op

16 februari 2024 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

16 februari 2024 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Hoe draag je een spencer zonder op een opa te lijken en hoe krijg je in godsnaam die olievlek uit je shirt? Kelly Huijsman, dé styliste van Chantal Janzen en andere bekende koppen, geeft wekelijks antwoord op prangende modevragen van lezers.

Deze week een vraag van Madina: 'Waar moet een goede jeans aan voldoen?'

Kelly: 'Met jeans heb ik een haat-liefdesverhouding. Ik vind ze vreselijk zitten en de perfecte spijkerbroek vinden voor mijn figuur vind ik lastig. Ik heb het welbekende appelfiguur, niet het makkelijkste figuur wat betreft jeans. Maar waar een goede spijkerbroek aan moet voldoen? Ik vind in de eerste plaats de pasvorm heel belangrijk. Deze moet echt iets doen voor je figuur, met name bij je buik en billen.

Lees ook: Kelly's klerenkwestie: 'Hoe style ik cargobroeken?'

Current/Elliot € 329

Current/Elliot € 329

Het is belangrijk dat je kijkt naar wat voor jou werkt wat betreft de waist. Een low waist-jeans is helemaal de trend op het moment, gevolgd door de mid waist-jeans. Ja mensen, spijkerbroeken worden weer steeds lager. Toch zie je de high waist-jeans ook nog regelmatig. Heb je een beetje een buikje? Dan doet een mid waist-jeans veel meer voor je figuur dan een high waist-jeans. De één druk je buik namelijk plat, terwijl de ander juist bolling creëert.

Lees ook: Kelly's keuze: met deze items creëer jij dezelfde kledingkast als Jessie Jazz Vuijk

Verder zijn de plaatsing van de zakken op de achterkant heel belangrijk. Te kleine zakken wil je vermijden en ook qua hoogte moet het precies goed zijn. Een ander ding waar je op kunt letten, is kleur en afwerking (lees: stiksels en knopen). Als het gaat om de welbekende washing wil je dat deze het liefst zo rijk en origineel mogelijk oogt. Hoe meer old skool de kleur van de jeans is, hoe beter.

Levi's € 109,95

Broek Levi's

Tot slot is het belangrijk dat een jeans zo min mogelijk stretch bevat. Nee, het zit niet zo lekker, maar zo behoudt de jeans het beste zijn vorm en lubbert het niet uit. Een paar van mijn favoriete jeansmerken waar je eens naar kunt kijken zijn Levi's, Agold en Current/Elliott.'

Agolde € 330

Current/Elliot € 330

delen
Kelly Huijsman

Kelly Huijsman is personal stylist van onder andere Chantal Janzen. Ze kan shoppen als de beste en doet dit net zo graag voor haar werk als voor zichzelf.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen