Kelly's klerenkwestie: 'Hoe draag ik een minirok zonder op een een schoolmeisje te lijken?'

Style

Kelly's klerenkwestie: 'Hoe draag ik een minirok zonder op een een schoolmeisje te lijken?'

Kelly Huijsman
Door

Kelly Huijsman

Gepubliceerd op

24 mei 2024 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

24 mei 2024 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Hoe draag je een spencer zonder op een opa te lijken en hoe krijg je in godsnaam die olievlek uit je shirt? Kelly Huijsman, dé styliste van Chantal Janzen en andere bekende koppen, geeft wekelijks antwoord op prangende modevragen van lezers.

Deze week een vraag van Charmaine: 'Dit seizoen zijn minirokken weer helemaal in. Hoe kan ik die het beste stylen zonder te lijken op een teenage school girl?' Kelly: 'Goede vraag, want dit is nou typisch zo'n trend die niet voor iedereen is weggelegd. Het is nou eenmaal niet het makkelijkste item om te stylen. Kijk dus goed of het wel bij je past en of het iets voor je doet. Ga je ervoor? Dan heb ik een paar tips voor je om een minirok te dragen, zonder dat je op een schoolmeisje lijkt.  Lees ook: Kelly's Klerenkwestie: 'Waar let ik op bij het uitzoeken van een trouwjurk?' Je look valt of staat met de manier waarop je de rok afstyled. Combineer 'm met klassieke items en blijf weg van grote prints of teksten. Ga bijvoorbeeld voor een blazer. Maar pas op: een getailleerde of korte variant kan het geheel tuttig maken. Kies daarom liever voor een langer of oversized boyfriend model. Oversized staat in contrast met 'mini', en samen staat dat cool.  Een goed contrast vormen doe je zo: Kies je voor iets 'nets' van boven? Draag eronder dan een casual item, en andersom. Zo past een paar sneakers dus prima onder zo'n elegante top of blazer. Maar draag je de rok met een trui of T-shirt? Overweeg dan een mooi enkellaarsje. Zolang je het contrast in de gaten houdt, blijft je look in balans en wordt een minirok nooit kinderachtig.'

delen
Kelly Huijsman

Kelly Huijsman is personal stylist van onder andere Chantal Janzen. Ze kan shoppen als de beste en doet dit net zo graag voor haar werk als voor zichzelf.

Meer van deze auteur

Meer lezen van Style