Kelly's klerenkwestie: 'Hoe style ik cargobroeken?'

Style

Kelly's klerenkwestie: 'Hoe style ik cargobroeken?'

Kelly Huijsman
Door

Kelly Huijsman

Gepubliceerd op

2 februari 2024 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

2 februari 2024 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Hoe draag je een spencer zonder op een opa te lijken en hoe krijg je in godsnaam die olievlek uit je shirt? Kelly Huijsman, dé styliste van Chantal Janzen en andere bekende koppen, geeft wekelijks antwoord op prangende modevragen van lezers.

'Hoe style ik cargobroeken?' - Annemarie

Kelly: 'De cargotrend is op dit moment niet uit de winkels weg te denken. Van complete looks in de vorm van jumpsuits en jurkjes tot losse tops en broeken. Onwijs leuk, maar hoe combineer je het zonder als een verklede G.I. Jane de straat op te gaan?

Lees ook: Kelly's klerenkwestie: 'Ik hou van jurkjes, niet van hakken. Wat kan ik er nog meer onder dragen?'

Cargobroeken hebben een hele stoere uitstraling. Het is dan eigenlijk het tofste om dit te combineren met wat klassiekere items. Denk bijvoorbeeld aan een hak onder een cargobroek of een mooie blouse of blazer voor erop. Dit maakt het interessanter dan wanneer je in de stoere cargostijl blijft hangen. Het is juist leuk om items elkaar te laten versterken.

Verschillende stijlen met elkaar mixen werkt niet alleen goed voor cargo. Wat je ook vaak ziet, is dat denim wordt gecombineerd met metallic stoffen. Stoffen kunnen elkaar ook heel erg versterken. Denk bij contrast dus ook zeker aan stofcombinaties. De stugge cargostof werkt bijvoorbeeld ook heel mooi voile, zijden of een glimmende stof. Hierdoor krijgt je figuur ook meer vorm, iets wat je bij stuggere stoffen minder ziet.'

delen
Kelly Huijsman

Kelly Huijsman is personal stylist van onder andere Chantal Janzen. Ze kan shoppen als de beste en doet dit net zo graag voor haar werk als voor zichzelf.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen