Wat neem je in godsnaam mee naar een festival als het koud en regenachtig wordt?

Style

Wat neem je in godsnaam mee naar een festival als het koud en regenachtig wordt?

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

10 juli 2024 om 13:00

Bron / Fotografie

fotografie Valentina Vos

Gepubliceerd op

10 juli 2024 om 13:00

Bron / Fotografie

fotografie Valentina Vos

De zomer mag dan nog niet in volle gang zijn, het festivalseizoen is dat wel. Zo was de &C-redactie al van de partij op onder andere Lago Lago, Concert at Sea en Down The Rabbit Hole. Ook daar waren de weersomstandigheden niet altijd om over naar huis te schrijven, maar hey, elk nadeel heeft z'n voordeel. Nu hebben we wel tips.

Dus ga jij dit weekend naar Wildeburg, North Sea Jazz of een festival? Vergeet deze dingen dan niet.

Een fashionable trui Onze fout afgelopen weekend: wel een trui meenemen tegen de kou, maar niet een die lekker matchte bij onze carefully curated outfits. Dus gooi niet alleen je favoriete chilltrui in je tas, zorg dat je er ook een beetje toffe outfits mee kan bouwen. (Regen)laarzen Hartstikke leuk, die toffe sneakers, maar zodra er modderpoelen of bagger ontstaat wil je maar één ding en dat is lange laarzen aanhebben. Het ligt misschien voor de hand, maar zie dit dan maar als een reminder. Een partytent + ducktape Ook deze ligt misschien voor de hand, al helemaal als je een ervaren festivalganger bent, maar mocht je - nu die gigantische hoop aan spullen zich begint op te stapelen - toch beginnen te twijfelen of een partytent wel écht nodig is? Het antwoord is ja, ja en nog eens ja. Als het gaat regenen en je hebt géén partytent, dan is je enige optie hutjemutje in je tent liggen, en daar heb je geen zin in. Oh, die ducktape is trouwens om 'm beter bestand te maken tegen wind. Voordat-ie straks de hele camping over vliegt. Lees ook: Vliegt de winkels uit: deze cowboyboots van Primark zijn perfect voor een festival Zelfbruiner Iedereen is zich ervan bewust dat we tot nu toe precies vier zonuren hebben gehad deze zomer, maar tóch wil je die zogenaamd natuurlijke zomerse glow. Al helemaal als het verder een grauwe bedoeling is.

Microvezel handdoek Is sowieso handig, maar al helemaal als het wat minder weer is en het een risico is je gewonde handdoek buiten te laten drogen. Je wil immers niet van het festivalterrein terugkomen op de camping en ontdekken dat je handdoek zeiknat is. Daar gaat je warme douche. Een microvezel handdoek droogt veel sneller, en hoef je dus maar heel even buiten te hangen. Joggingpak Voor na die warme douche, 's avonds bij de tent. Geloof ons maar: ga je blij mee zijn. Laagjes Nog een inkoppertje, maar toch een die je neigt te negeren zodra je voor je kast staat en al je nieuwe zomerse tops ziet hangen. Die wil je aan, maar je wil óók warm zijn. Zorg daarom voor een goede mix tussen hemdjes, tops met korte mouwen, tops met lange mouwen, een vestje (misschien een die onder je jas wegvalt, bijvoorbeeld) en een jas. Wie opties heeft, heeft het goed voor elkaar.

Hoofddeksels Die pet of buckethat staat niet alleen tof, hij beschermt je haar ook nog eens tegen pluisgevaar dat op de loer ligt. Win-win. Poncho of regenjas Over pluisgevaar gesproken, ook deze klassieker helpt daar goed tegen. Je denkt misschien: die dingen vind ik lelijk, dan regen ik maar nat. Maar neem 'm dan alleen voor de zekerheid mee. Grote kans dat je er héél blij mee gaat zijn, namelijk. Nog een tip: koop niet van die dunne wegwerpdingen. Die scheuren binnen no time, en dan ben je nog verder van huis. Lees ook: 10 geniale fashion hacks waarvan je niet wist dat je ze nodig had Paraplu We weten niet precies waarom, maar wij dachten altijd dat je deze dingen niet mee mocht nemen. Dat blijkt dus wel het geval. Nu heb je natuurlijk geen zin om de godganse dag met een paraplu rond te lopen, het is wel perfect voor die optredens waar je toch niet vooraan hoeft te staan. Gooi dus een inklapbaar exemplaar in je tas, en opnieuw is het pluisgevaar geweken. Extra dekentje Nee, niet om om je heen te wikkelen en als een burrito op het festival te paraderen, maar voor 's avonds op de camping. Je weet wel, als je nog even na wil kletsen voor de tent, maar je nog niet in je slaapzak wil hijsen. Nogmaals: ga je blij mee zijn. Meer inspiratie nodig? Ben je op zoek naar specifieke items om de kou en regen mee te trotseren? Dan hebben we hier een bak met inspiratie voor je. Ook schreven we al eens over dingen die je sowieso niet mag vergeten naar een festival (klik hier) én over wat iedereen gaat dragen (joe, hiero), en wat jij dus thuis wil laten. Want hey, weer of geen weer, die originele outfit is een must. Dan rest ons nog één ding: veel plezier hè! Ook met regen ga je een fantastische tijd hebben, laat je niet gek maken.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Meer lezen