Kelly's klerenkwestie: 'Hoe vind ik de perfecte werktas?'

Style

Kelly's klerenkwestie: 'Hoe vind ik de perfecte werktas?'

Kelly Huijsman
Door

Kelly Huijsman

Gepubliceerd op

22 september 2023 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

22 september 2023 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Hoe draag je een spencer zonder op een opa te lijken en hoe krijg je in godsnaam die olievlek uit je shirt? Kelly Huijsman, dé styliste van Chantal Janzen en andere bekende koppen, geeft wekelijks antwoord op prangende modevragen van lezers.

Deze week een vraag van Leny: 'Hoe vind ik de perfecte werktas?'

Kelly: 'Dat is natuurlijk voor iedereen verschillend. Het is een beetje afhankelijk van in wat voor sector je werkt. De ideale werktas is wat mij betreft de perfecte mix tussen vooral niet te schreeuwerig (qua print of kleur), representatief, maar wel zo mooi dat je hart er sneller van gaat kloppen. Alleen praktisch is in mijn ogen niet de perfecte tas, het moet ook echt bij je passen. Het oog wil ook wat.

Voor bijna iedereen geldt dat er een laptop in je tas moet passen. Niets is zo stom als een laptop die er half bovenuit piept. Let dus goed op de maat, maar ook op de stevigheid van de tas. Om je laptop niet te beschadigen is een iets stevigere tas fijner.

Het beste kun je investeren in kwaliteit. Het komt net wat beter over als je met een mooie tas binnenkomt dan wanneer je dat niet doet. Ik zou altijd kiezen voor tijdloos en klassiek. Op deze manier kan je er langer mee doen en zal je er ook minder snel op uitgekeken raken dan een tas die heel erg bij een bepaalde trend hoort.

Kies tot slot voor een kleur die goed matcht met je business garderobe. Helemaal als je niet van plan bent meerdere tassen aan te schaffen of geen zin hebt om de inhoud van je tas te moeten verpakken. Succes!'

delen
Kelly Huijsman

Kelly Huijsman is personal stylist van onder andere Chantal Janzen. Ze kan shoppen als de beste en doet dit net zo graag voor haar werk als voor zichzelf.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen