Kelly's klerenkwestie: 'Ik hou van jurkjes, niet van hakken. Wat kan ik er nog meer onder dragen?'

Style

Kelly's klerenkwestie: 'Ik hou van jurkjes, niet van hakken. Wat kan ik er nog meer onder dragen?'

Kelly Huijsman
Door

Kelly Huijsman

Gepubliceerd op

21 juni 2024 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

21 juni 2024 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Hoe draag je een spencer zonder op een opa te lijken en hoe krijg je in godsnaam die olievlek uit je shirt? Kelly Huijsman, dé styliste van Chantal Janzen en andere bekende koppen, geeft wekelijks antwoord op prangende modevragen van lezers.

'Ik ben dol op jurkjes, maar heb een hekel aan hakken. Wat kan ik er nog meer onder dragen?' - Babette

Kelly: 'Hakken onder jurkjes zijn helemaal geen must. Sterker nog: ik vind het onder casual jurkjes juist leuk om sneakers of laarzen te dragen. Dat zit niet alleen lekkerder, maar het geeft ook net even een stoer contrast aan de jurk. Denk bijvoorbeeld aan bikerboots, cowboyboots of All Stars. Nog een laarzentip: een wijde, niet aansluitende schacht is mooier om je been dan een strakke.

H&M, € 69,99

Cowboyboots

Lees ook: Kelly's keuze: met deze items creëer jij dezelfde kledingkast als Quinty Trustfull

Geen hakken dragen wordt lastig als je een avondjurk draagt. Bij lange jurken voor speciale gelegenheden en cocktailjurkjes vind ik dat er echt een hak onder moet. Dat hoeft niet gelijk een hak van minimaal 12 centimeter te zijn, maar wel iets met een hak. Een schoen waarmee je makkelijk mee kan smokkelen, zijn schoenen met plateauzolen. Die zijn natuurlijk behoorlijk hoog, maar door het plateau voelt het minimaal.

Zara, € 59,95

Plateauzolen

Onder lange strandjurken kun je natuurlijk een sandaaltje dragen. Een ballerina onder een jurk is ook een optie. Vanwege de klassieke uitstraling is het dan wel weer leuk om iets stoers toe te voegen aan je outfit, bijvoorbeeld een toffe oversized blazer of bikerjacket. Vind je een ballerina toch te klassieker? Een loafer kan ook. Die vind je in verschillende variaties, van klassiek tot chunky. Je kunt ze eventueel afstylen met een leuke sok.'

Toral, € 219,00

Ballerina Toral

delen
Kelly Huijsman

Kelly Huijsman is personal stylist van onder andere Chantal Janzen. Ze kan shoppen als de beste en doet dit net zo graag voor haar werk als voor zichzelf.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen