Kelly's klerenkwestie: 'Welk luchtig schoeisel kan ik deze zomer wel en niet dragen naar kantoor?'

Style

Kelly's klerenkwestie: 'Welk luchtig schoeisel kan ik deze zomer wel en niet dragen naar kantoor?'

Kelly Huijsman
Door

Kelly Huijsman

Gepubliceerd op

7 juni 2024 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

7 juni 2024 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Hoe draag je een spencer zonder op een opa te lijken en hoe krijg je in godsnaam die olievlek uit je shirt? Kelly Huijsman, dé styliste van Chantal Janzen en andere bekende koppen, geeft wekelijks antwoord op prangende modevragen van lezers.

Deze week een vraag van Aylin: 'Zodra ik de zomer in mijn bol heb, draag ik het liefst de hele dag teenslippers. Maar op mijn werk is dat een absolute no-go. Welk luchtig schoeisel kan ik wel dragen naar kantoor?' Kelly: 'De keuze van je schoeisel verschilt uiteraard heel erg per sector waar je in werkt. Maar zorg er in ieder geval voor dat je verzorgd voor de dag komt, of dat nou tijdens bloedhitte of in de steenkou is. En voor alle schoenen geldt dezelfde regel: ze moeten goed onderhouden en netjes op kantoor verschijnen. Festivalkisten vol modder en bierresten komen er tijdens de maandagochtendmeeting niet in. En als je een sandaal naar kantoor mag dragen, of schoenen met open teen: vergeet dan uiteraard niet om van te voren even langs de pedicure te gaan. Lees ook:Kelly's klerenkwestie: 'Ik heb een atletisch lichaam en kleine borsten. Wat voor outfit staat het mooist?' Denk qua zomerse schoenen aan leuke espadrilles. Die zijn lekker licht, luchtig en beschikbaar in veel verschillende kleuren en materialen: zoals een toffe panter variant. Kies je voor een casual schoen? Zorg dan dat de rest van je outfit klassiek en clean is. Een mooie witte blouse met blazer of een klassieke jeans zonder scheuren zijn altijd goede opties.

Espadrille 2048x2048-3 1800x1276.jpg

Een andere grote trend is de ballerina. Een paar met gaatjes zoals deze gouden, zit extra luchtig, is makkelijk te combineren en staat toch heel representatief.

12548310091-e3

Sneakers zijn wat mij betreft ook een prima optie, zolang ze niet te hysterisch zijn en geen opvallende details hebben.

image tifwmt

Tot slot zijn loafers ook top voor warmer weer, omdat je ze zonder sokken kan dragen. En dat is wel zo fijn, in zomerse temperaturen.'

delen
Kelly Huijsman

Kelly Huijsman is personal stylist van onder andere Chantal Janzen. Ze kan shoppen als de beste en doet dit net zo graag voor haar werk als voor zichzelf.

Meer lezen?

Meer van deze auteur