Eerste hulp bij een ingedut seksleven: dít is de oplossing

Body & Mind

Eerste hulp bij een ingedut seksleven: dít is de oplossing

the brandstudio
Door

the brandstudio

Gepubliceerd op

11 juni 2022 om 09:00

Bron / Fotografie

Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

11 juni 2022 om 09:00

Bron / Fotografie

Tom ten Seldam

Hoe creëer je een romantische sfeer in de slaapkamer? En komt daarmee de sensualiteit terug in bed als die daar al een tijdje ver te zoeken is? &C-lezeressen delen hun beste tips & tricks.

Als je net samen bent met je partner, is de kans groot de vonken ervan af vliegen, en je het liefst de hele dag doorbrengt in bed. En groot gelijk heb je, neem het ervan! Met een beetje geluk hebben jullie een jaar of vijf à tien later nog steeds evenveel zin in seks met elkaar. Maar da's helaas minder vanzelfsprekend. De nieuwigheid is eraf, er lijkt weinig meer te ontdekken en de verliefdheid van het begin heeft plaatsgemaakt voor een vertrouwd houden-van. Oók mooi, maar intiem zijn met je partner is veel te leuk om je nu al neer te leggen bij een celibatair bestaan. Hoe breng je de romantiek in de slaapkamer terug?

Allereerst door van je slaapkamer weer een plek te maken waar je alleen slaapt en intiem bent. Voor veel mensen deed de slaapkamer in coronatijd dienst als thuiskantoor, en het is niet zo gek dat de plek waar je de hele dag hebt zitten werken en beeldbellen met je collega's weinig lust opwekt. Nu thuiswerken niet meer hoeft, kan het goed zijn om jullie slaapkamer een kleine metamorfose te geven om die werkassociatie te verdrijven. Maak er een knus nest van met een fijn bed of beddengoed, een warme kleur op de muur en/of sfeervolle accessoires. Dikke kans dat je je partner in die ‘nieuwe’ ruimte ook gelijk met andere ogen bekijkt, nét als in die hotelkamer op vakantie.

Zo zit dat volgens onze seksuoloog In &C Magazine gaf seksuoloog Ingeborg Timmerman (auteur van het boek Zin in seks) al advies over het creëren van quality time voor elkaar in het dagelijks leven. We vroegen ook jullie om ongegeneerd met ons te delen wat jullie zelf doen om weer zin te krijgen. Uit jullie antwoorden blijkt wel hoe belangrijk het is dat alle zintuigen een beetje geprikkeld worden om in de mood te komen voor een vrijpartij. Wat je hoort, wat je ziet, wat je voelt: alles draagt eraan bij. 

Lees ook: Jij vroeg onder de wol, je partner een nachtbraker? Zo los je dat op Dit zijn de beste tips van onze &C-lezeressen Het recept van Francien (40) voor een zwoele avond is bijvoorbeeld led-verlichting op een lekker soft standje, romantisch muziekje op, massageolie op het nachtkastje en niet te vergeten een goede temperatuur. Een beetje moeite doen voor elkaar kan ook geen kwaad, vinden jullie. Niki (36) trekt op z'n tijd iets sexys aan voor haar man, en hij doet soms hetzelfde. Of hij zet een romantisch muziekje op (daar is-ie weer!) en doet wat kaarsen aan. Renee (26) kan zich wel vinden in die tip: 'Kleding dragen die jou sexy laat voelen', adviseert ze. En: 'Bouw door de dag heen al spanning op.'

Maartje (19) meent dat de sfeer onderling goed moet zijn, dan komt de rest vanzelf. Mits je helemaal jezelf kunt zijn, ontspannen bent en je helemaal durft te laten gaan. Dat laatste is misschien makkelijker gezegd dan gedaan, maar ontspannen kunnen we allemaal – ook jij, stresskip. De eerdergenoemde massageolie kan daarbij goed van pas komen. Vraag je partner of hij of zij je uitgebreid wil masseren en je slaat twee vliegen in één klap: je komt totaal in de chillmodus én het is gelijk voorspel.

Hoe de slaapkamer ruikt en eruitziet, vinden jullie ook heel belangrijk. Bianca (26) noemt frisse lakens en geurkaarsen als dé trick voor sensualiteit. Ook de slaapkamer van Leonie (38) is niet compleet zonder geurkaarsen. Leonie heeft bovendien bewust geen tv in de slaapkamer, om de rust te bewaren, en over elk detail is nagedacht. 'De muren zijn rustgevend grijs, het beddengoed is bijpassend, en er liggen veel kussens op bed. Het bed zelf is ook heerlijk. In de slaapkamer staan mooie planten en flesjes met massageolie. Onze kamer is echt een kamer voor een momentje samen.'

Kijk, daar kunnen we wat mee. Romantische muziek, een sexy outfit, massageolie, geurkaarsen en een heerlijk bed: meer heb je niet nodig om in de stemming te komen voor een intiem onderonsje. Check. Laat die zwoele nachten maar komen!

Dit is een samenwerking met Swiss Sense.

delen
the brandstudio

&C the brandstudio ontwikkelt activatie- en branded content-campagnes op maat, waarmee we onze audience in het hart willen raken. Prikkelende, amuserende campagnes waarin het &C-DNA voelbaar is, maar altijd met relevantie voor het merk en vooraf bepaalde performance-doelstellingen.

Wil je ook lezen