Vraag het Beauty Editor Xana: 'Hoe kom ik snel van een puist af?'

Beauty

Vraag het Beauty Editor Xana: 'Hoe kom ik snel van een puist af?'

Xana Ferreira Chicano
Door

Xana Ferreira Chicano

Gepubliceerd op

1 december 2023 om 12:00

Gepubliceerd op

1 december 2023 om 12:00

Heb je prangende beautyvragen? Vertel het ons. Onze Beauty Editor Xana beantwoordt wekelijks een van jullie vragen. Deze week: snel van een puist afkomen.

'Hoe kom ik snel van een puist af?' - Laura

Niets is vervelender dan een onverwachte puist die besluit op te duiken net voor een date of belangrijk sollicitatiegesprek. Gelukkig heb ik twee geheime wapens gevonden waar je 'U' tegen zegt. Lees ook: Vraag het Beauty Editor Xana: 'Wat is retinol en hoe gebruik je het?'

1. C5 Super Boost Moisturizer € 54 Paula's Choice Allereerst, de C5 Super Boost Moisturizer. Deze krachtige moisturizer zit boordevol actieve ingrediënten. De held onder de ingrediënten? Wat mij betreft is dat vitamine C. Wat deze moisturizer onderscheidt, is het vermogen om de huid te kalmeren zonder de poriën te verstoppen. Hierdoor wordt de kans op verdere ontstekingen verminderd, waardoor je puist sneller geneest. Mijn tip: breng een dot op je puist aan, niet inmasseren, maar juist in laten trekken. Na twee dagen zie ik vaak dat mijn puistjes verdwijnen.

2. 2% BHA Liquid Exfoliant € 39 Paula's Choice Het tweede geheime wapen is de 2% BHA Liquid Exfoliant. Deze exfoliant bevat salicylzuur, een ingrediënt dat diep in de poriën doordringt en overtollig talg oplost. Hierdoor worden dode huidcellen verwijderd en wordt de ontsteking die de puist veroorzaakt verminderd. Door regelmatig gebruik van deze exfoliant blijft je huid ook in de toekomst vrij van verstoppingen. Love it.

Paula's Choice

Beeld: Paula's Choice

Hoe gebruik je deze 2 producten?

Begin met het reinigen van je gezicht en breng vervolgens de 2% BHA Liquid Exfoliant aan met een watje. Dep het op de puist, laat het even intrekken en volg dan met de C5 Super Boost Moisturizer om je huid te hydrateren.

Met dit dynamische duo van Paula's Choice ben je binnen de kortste keren van die ongewenste puist verlost. Geloof mij maar.

delen
Xana Ferreira Chicano

Xana (lees: Shan-na) Ferreira Chicano is editor Style & Beauty en geboren in de vorige eeuw. 1996 om precies te zijn. Is een Zaanse, maar tegelijk ook een Spaanse. Olé. Smelt van Schuimtaart van de oer-Amsterdamse banketbakker Van der Linde (eigenlijk van bijna alle soorten taart). En heeft, heel stiekem, een tassenverslaving.

Meer van deze auteur

Meer lezen