Vraag het Beauty Editor Xana: 'Hoe behoud ik mijn zomerse tan zo lang mogelijk?'

Beauty

Vraag het Beauty Editor Xana: 'Hoe behoud ik mijn zomerse tan zo lang mogelijk?'

Xana Ferreira Chicano
Door

Xana Ferreira Chicano

Gepubliceerd op

1 september 2023 om 12:00

Gepubliceerd op

1 september 2023 om 12:00

Heb jij prangende beautyvragen? Of een beauty-onderwerp waar je van staat te popelen om over te lezen? Vertel het ons. Iedere week beantwoordt onze Beauty Editor Xana één van jullie beautyvragen. Met deze week: zomerse tan behouden.

'Hoe behoud ik mijn zomerse tan zo lang mogelijk?' - Judith

We begrijpen maar al te goed dat je jouw stralende zomerse gloed niet zomaar wil opgeven. Kom je terug van een overheerlijke vakantie, lekker bijgekleurd, kijk je vier dagen later in de spiegel: tan weg. Maar zoek niet verder. Wij hebben namelijk vijf briljante tips en tricks voor je verzameld. Zo behoud je jouw tan zo lang mogelijk. Bedank ons later.

Je zomerse tan behouden doe je zó

Hydratatie is key Net zoals je je dorst lest op een zonnige dag, heeft je huid ook dorst na een heerlijke zomer. Houd je huid gehydrateerd met de NIVEA Q10 Firming + Bronze Body Lotion, boordevol hydraterende ingrediënten die je tan helpen vasthouden. Zo blijf je eruitzien alsof je net van het strand komt – zonder het zand. Exfolieer met zorg Een zachte exfoliatie is als een verfrissend zomerbriesje voor je huid. Gebruik een milde scrub om dode huidcellen voorzichtig te verwijderen. Dit onthult een gladde huid waardoor je tan mooi straalt. Maar pas op, gebruik het niet als een schuurmiddel op een aangekoekte pan – een zachte aanpak werkt het best. Gezondheid van binnenuit Je zomerse tan behouden gaat niet alleen om wat je op je huid smeert, maar ook om wat je in je lichaam stopt. Voedingsmiddelen rijk aan antioxidanten, zoals bessen en noten, kunnen helpen om je huid te beschermen tegen vroegtijdige vervaging. Dus waarom niet wat voedzame zonneschijn in je dieet opnemen? Douche niet te lang en te heet We kennen het: dat lokkende warme water dat smeekt om bij je te blijven. Maar hé, laten we die zorgvuldig gekweekte zomerse gloed niet voortijdig laten vervagen, oké? Dus, onthoud: hou die douches kort en zeg nee tegen de ruwe handdoekbehandeling. Dep jezelf droog in plaats van hard te wrijven. Je tan zal je dankbaar zijn. Houd de illusie levend Als alles mislukt en je tan begint te vervagen, onthoud dan dat zelfbruiner je beste vriend is. Ze kunnen die zomerse gloed simuleren zonder de zonnestralen. Ga voorzichtig te werk om te voorkomen dat je eindigt met een wortellook – tenzij dat is waar je naar op zoek bent.

Dus, beste Judith, met deze vijf trucs kun je jouw zomerse tan behouden alsof je nooit afscheid hebt genomen van de warme zonnestralen. Onthoud dat de NIVEA Q10 Firming + Bronze Body Lotion je geheime wapen is voor een langdurige, natuurlijk ogende gloed. Ga jij het testen? Kijk maar effe.

delen
Xana Ferreira Chicano

Xana (lees: Shan-na) Ferreira Chicano is editor Style & Beauty en geboren in de vorige eeuw. 1996 om precies te zijn. Is een Zaanse, maar tegelijk ook een Spaanse. Olé. Smelt van Schuimtaart van de oer-Amsterdamse banketbakker Van der Linde (eigenlijk van bijna alle soorten taart). En heeft, heel stiekem, een tassenverslaving.

Meer van deze auteur

Meer lezen