Vraag het Beauty Editor Xana: 'Wat zijn dé haartrends voor 2023?'

Beauty

Vraag het Beauty Editor Xana: 'Wat zijn dé haartrends voor 2023?'

Xana Ferreira Chicano
Door

Xana Ferreira Chicano

Gepubliceerd op

30 december 2022 om 12:00

Gepubliceerd op

30 december 2022 om 12:00

Heb jij prangende beautyvragen? Of een beauty-onderwerp waar je van staat te popelen om over te lezen? Vertel het ons. Iedere week beantwoordt onze Beauty Editor Xana één van jullie beautyvragen. Met deze week: haartrends voor 2023.

'Hey Xana, het is bijna 2023 - dus het is tijd voor een make-over. Wat zijn nou de grootste haartrends voor 2023?' - Lisa

Hi Lisa, superleuke vraag. Met het nieuwe jaar voor de deur denkt iedereen natuurlijk na over sportroutines. Ahum. Moet ik ook echt aan beginnen. Maar ook over een nieuwe inrichting in huis, een mogelijke carriereswitch én het opfrissen van 't haar. Als je dit jaar denkt: nou ik wil wellis een nieuwe coupe uitproberen, ga er dan voor. Dit zijn de 7 grootste haartrends voor 2023 die je echt wil uitproberen. Spoileralert: de kapsels worden gewaagder dan ooit.

1. Octopus kapsel Het octopuskapsel dook al vroeg in 2022 op, en is een blijvertje. Vraag je kapper om een ‘piekerige’ pony te knippen met veel laagjes aan de bovenkant van ’t haar. Houd je uiteindes lang zoals de tentakels van een octopus, et voilà.

2. Wispy bangs Zoals bij de octopus-cut kun je ook hier weer zien: een pony met piekjes wordt hipper dan ooit. Combineer het met een bob met laagjes. Durf jij deze haartrend aan?

3. Blunt bob De one-length bob wordt in 2023 super populair. Heb je dit kapsel altijd al gewild? Dan is nú het juiste moment. Dit kapsel past namelijk bij veel verschillende gezichtsvormen en is makkelijk te stylen.

4. Soft bangs Vind je een echte pony nog een té grote stap? Dan is dit kapsel perfect voor jou. Met deze subtiele bangs verander je look niet drastisch, maar wordt je haar wel lekker speels. Celebs als Anne Hathaway, Lily Collins en Phoebe Dynevor geven hun eigen draai aan deze klassieke coupe.

5. Wolf-cut Deze haarlook is voor de echte durfals onder ons. Het wordt in 2023 grootser dan ooit. Dit krullende shag-meets-mullet kapsel zal dan ook niet snel verdwijnen.

6. Midi-lengtes Door de recente terugkeer van de jaren 90 in modeland zijn we natuurlijk niet verbaasd om te zien dat volumnieuze midi-lengtes de haarwereld domineren in 2023. Je gaat met dit kapsel terug naar de 90s supermodel glam. Heerlijk.

7. Vlinder kapsels Als je nog steeds je lengte wilt behouden maar zin hebt in meer body en volume, zul je dól zijn op dit vlinderkapsel. Het draait hier om héél véél lange en lichte lagen. Dit is een moderne kijk op de populaire 90s bombshell blowout look.

Ben jij ook benieuwd naar een bepaald beauty-onderwerp? Stuur mij je prangende beautyvragen: xana.ferreira.chicano@andcmedia.nl. Wie weet beantwoord ik jouw vraag wel volgende week vrijdag.

Meer beauty-inspiratie opdoen? Shop dan nú de nieuwste &C magazines!

Uitverkocht

delen
Xana Ferreira Chicano

Xana (lees: Shan-na) Ferreira Chicano is editor Style & Beauty en geboren in de vorige eeuw. 1996 om precies te zijn. Is een Zaanse, maar tegelijk ook een Spaanse. Olé. Smelt van Schuimtaart van de oer-Amsterdamse banketbakker Van der Linde (eigenlijk van bijna alle soorten taart). En heeft, heel stiekem, een tassenverslaving.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen

Shop beauty producten