Vraag het Beauty Editor Xana: 'Hoe krijg je snel sterke en lange nagels?'

Beauty

Vraag het Beauty Editor Xana: 'Hoe krijg je snel sterke en lange nagels?'

Xana Ferreira Chicano
Door

Xana Ferreira Chicano

Gepubliceerd op

6 januari 2023 om 12:00

Gepubliceerd op

6 januari 2023 om 12:00

Heb jij prangende beautyvragen? Of een beauty-onderwerp waar je van staat te popelen om over te lezen? Vertel het ons. Iedere week beantwoordt onze Beauty Editor Xana één van jullie beautyvragen. Met deze week: sterke, lange nagels.

'Hey Xana, mijn nagels breken supersnel af. Heb jij gouden tips voor sterke en lange nagels?' - Anna

Hi Anna. Thanks voor je vraag. Je wordt tegenwoordig overspoeld met nieuwe TikTok nagel-trends dat je vaak vergeet dat deze hippe uitprobeersels funest zijn voor je nagels. Wil je veerkrachtige nagels krijgen? Lees dan gauw verder. Ik heb namelijk alle hacks uit de kast getrokken en uitgeprobeerd. Dit zijn 6 tips voor lange en sterke nagels. Thank me later.

1. Verzorg je nagelriemen met olie Het beste geheim om je nagels te laten groeien is, heel simpel, hydrateren. Om sterke nagels te krijgen, moeten ze gezond zijn. Dit is dé belangrijkste stap uit je nieuwe nagel-regime. Sla de dure olieflaconnetjes over en ga voor biologische Dadi-olie of een eenvoudige jojoba: doen het werk net zo goed (zo niet beter) en kosten geen drol. 2. Overweeg biotine Studies tonen aan dat broze nagels met de neiging tot vervellen en breken een teken kunnen zijn van een tekort aan biotine, dus het kan een goed idee zijn om je dieet aan te vullen met een extra dosis van deze essentiële B-vitamine.

3. Voed je nagelbedden Als een hobbelig, geribbeld nagelbed je mani volledig verpest, moet je misschien je vitamine B9-inname verhogen. Deze vitamine, ook bekend als foliumzuur, herstelt en vermenigvuldigt de cellen waaruit de nagels bestaan, wat de groei versnelt en de algehele gezondheid van de nagels bevordert. Ideaal. 4. Investeer in een zachte nagelvijl Je hebt ’t vast eerder gehoord: een glazen nagelvijl is beter om je nagels mee te vijlen. Maar uit onderzoek blijkt: het beste resultaat bereik je met een zachte vijl. Je voorkomt hier namelijk mee dat je nagels scheuren of splijten. Een goede? De nagelvijl van Orly. Bovendien is je vijltechniek écht belangrijk. Met heen en weer schuivende bewegingen versplintert de nagel alleen maar. Vijl daarom altijd in één richting en maak lange, snelle maar zachte bewegingen.

5. Upgrade je nagellakremover Het is al gauw gemakkelijk om dat ene flesje nagellakremover te pakken. Maar let op. Door de hoge concentratie aceton lost je nagellak wel snel op, maar drogen je nagels onwijs uit. En dat leidt tot afbladderen, afschilferen en splijten. Ga voor acetonvrij. Ookal zijn de formules zachter, ’t werkt echt én 't is beter voor je nagels. 6. Gebruik een keratinebehandeling Keratine komt van nature voor in nagels en maakt ze flexibel - maar laat dat woord je niet afschrikken. Het betekent niet dat ze dun, breekbaar of buigzaam worden, maar juist dat ze sterker worden en veel minder snel afbreken. Déze wil je dus echt hebben.

Ben jij ook benieuwd naar een bepaald beauty-onderwerp? Stuur mij je prangende beautyvragen: xana.ferreira.chicano@andcmedia.nl. Wie weet beantwoord ik jouw vraag wel volgende week vrijdag.

Meer beauty-inspiratie opdoen? Shop dan nú de nieuwste &C magazines!

Uitverkocht

delen
Xana Ferreira Chicano

Xana (lees: Shan-na) Ferreira Chicano is editor Style & Beauty en geboren in de vorige eeuw. 1996 om precies te zijn. Is een Zaanse, maar tegelijk ook een Spaanse. Olé. Smelt van Schuimtaart van de oer-Amsterdamse banketbakker Van der Linde (eigenlijk van bijna alle soorten taart). En heeft, heel stiekem, een tassenverslaving.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen

Shop beauty producten