Kelly's klerenkwestie: 'Wat zijn de 5 grootste winterjassen trends voor dit seizoen?'

Style

Kelly's klerenkwestie: 'Wat zijn de 5 grootste winterjassen trends voor dit seizoen?'

Kelly Huijsman
Door

Kelly Huijsman

Gepubliceerd op

10 november 2023 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

10 november 2023 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Hoe draag je een spencer zonder op een opa te lijken en hoe krijg je in godsnaam die olievlek uit je shirt? Kelly Huijsman, dé styliste van Chantal Janzen en andere bekende koppen, geeft wekelijks antwoord op prangende modevragen van lezers.

'Wat zijn de 5 grootste winterjassen trends voor dit seizoen?' - Lotte

Kelly: 'De winter staat voor de deur, en het is tijd om niet alleen warm, maar ook stijlvol voor de dag te komen. Dit zijn de 5 grootste winterjassen trends die ik tot nu toe heb gespot. Lees ook: Kelly's klerenkwestie: 'Hoe style ik een jurk als het kouder wordt?' Statement jacks Mijn eerste tip: ga voor een statement jas in een opvallende kleur. Deze winter draait alles om levendige tinten, en de grote metallic pufferjassen zijn dé trend van het moment. Persoonlijk kijk ik altijd naar jassen die niet alleen trendy zijn, maar ook praktisch. Als fanatieke hockeymoeder weet ik hoe belangrijk het is om warm en waterdicht te blijven langs de zijlijn tijdens koude wedstrijddagen.

Stieglitz Jack

Pufferjas Stieglitz

Zwarte manteljassen Een andere favoriet van mij is de zwarte manteljas, perfect voor de aankomende feestdagen. En laat nou net de zwarte coat dé trend zijn van deze winter. Een prachtige, oversized variant is tijdloos en kan zowel over een casual joggingpak als over elegante party outfits gedragen worden. Ja, ze kunnen wat prijzig zijn, maar sommige investeringen zijn het waard.

Frankie Shop Zwarte Manteljas

Manteljas The Frankie Shop

Fluffy jassen De faux fur mantel is een terugkerende trend, en dit seizoen ga ik voor een stoere variant van Ibana. Het nep bont en de chique kleur maken deze jas veelzijdig en geschikt voor diverse gelegenheden, zowel casual als meer formeel.

Wollige jas

Jas van nep bont Ibana

Leren trenchcoats Voor degenen die stijl willen combineren met functionaliteit, raad ik de leren trenchcoats aan. Ze zijn niet de warmste keuze, maar zeker wel trendy en waterdicht - iets wat in Nederland niet te onderschatten is. Kies uit bruin of donkerblauw en combineer ze moeiteloos met zwart.

Leren Trenchcoat

Leren trenchcoat NA-KD

Grote pufferjacks Last but not least, mijn persoonlijke favoriet: de grote pufferjacks. Op mijn verlanglijstje staat er een van Dolly Sports. Niet alleen functioneel en waterbestendig, maar ook flatterend en cool qua stijl.'

Dolly Sports pufferjas

Pufferjack Dolly Sports

Met deze vijf trends ben je klaar om de winter in stijl te trotseren. Joe.

delen
Kelly Huijsman

Kelly Huijsman is personal stylist van onder andere Chantal Janzen. Ze kan shoppen als de beste en doet dit net zo graag voor haar werk als voor zichzelf.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen