Kelly's klerenkwestie: 'Hoe style ik een jurk als het kouder wordt?'

Style

Kelly's klerenkwestie: 'Hoe style ik een jurk als het kouder wordt?'

Kelly Huijsman
Door

Kelly Huijsman

Gepubliceerd op

27 oktober 2023 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

27 oktober 2023 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Hoe draag je een spencer zonder op een opa te lijken en hoe krijg je in godsnaam die olievlek uit je shirt? Kelly Huijsman, dé styliste van Chantal Janzen en andere bekende koppen, geeft wekelijks antwoord op prangende modevragen van lezers.

Maaike: 'Hoe style ik een jurk als het kouder wordt?'

Kelly: 'Een jurk is zeker geen item dat alleen geschikt is voor de warme maanden. Natuurlijk ben je geneigd om dit uit de kast te trekken op het moment dat het lekker weer is, maar jurken zijn juist onwijs goede basics om het hele jaar door te dragen.

Om je jurk najaar- of winterproof te maken, is natuurlijk de eerste stap om er een dikke panty of maillot onder te dragen. Waar ik onwijs fan van ben zijn die van Falke. De kwaliteit is heel goed, je doet er zoveel langer mee dan met al die goedkope varianten.

Lees ook: Kelly's klerenkwestie: 'Hoe ontdek ik welke kleuren bij mij passen?'

Wat daarnaast ook goed werkt zijn laarzen. Of je nu voor een stoere bikerboot kiest of een toffe overknee: in combinatie met die maillot is je outfit gelijk winterproof. Let overigens wel goed op de lengte van de jurk en wat voor laars je daarbij kiest. Zo vind ik onder een maxi-jurk hoge laarzen veel mooier dan enkellaarsjes. Bij mini-jurken zou ik eerder voor iets tot maximaal halverwege je kuit kiezen.

Verder is het natuurlijk heel leuk om met oversized blazers en knitwear te werken. Zo vind ik bijvoorbeeld de gebreide vesten van Kiro by Kim helemaal te gek als chunky item over je jurk. Oversized items maken het cool, anders kun je een jurk snel tuttig maken. Hetzelfde geldt voor blazers. Kies écht voor oversized. Op het moment dat je een kort jurkje draagt, zorg je ervoor dat je blazer wat langer is dan het jurkje.

Sowieso zijn te korte (buiten)jassen over een jurk wat mij betreft niet flatterend over een jurk. Kortom: zorg altijd dat je jas langer is dan je jurk of rok.

delen
Kelly Huijsman

Kelly Huijsman is personal stylist van onder andere Chantal Janzen. Ze kan shoppen als de beste en doet dit net zo graag voor haar werk als voor zichzelf.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen