Trek die broccoli maar uit de kast: nee, dit is geen recept maar een make-up tutorial

Beauty

Trek die broccoli maar uit de kast: nee, dit is geen recept maar een make-up tutorial

Ilse Derix
Door

Ilse Derix

Gepubliceerd op

10 maart 2024 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Gepubliceerd op

10 maart 2024 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Wat we eten vanavond? Geen broccoli in ieder geval. Die zat vandaag in de boodschappentas voor andere doeleinden. Waarvoor dan, vraag je je af? Ja, voor het doen van je make-up natuurlijk, duh.

Het is dé make-up trend du jour: koop een broccoli, pleur er wat bronzer op en je hebt heel low effort sproetjes. Klinkt bijna te mooi om waar te zijn, toch? 

Lees ook: Voor echte luiaards: deze foundation hack scheelt tijd, geld en ruimte in je make-up tas

Leuk geprobeerd Het is niet onbekend dat sproetjes al maandenlang helemaal in zijn. Ook nu de warme zon weer naar het noordelijk halfrond komt is de trend dit jaar weer helemaal terug. En iedereen die ze niet heeft, doet er alles aan om ze te faken. We nemen je even snel mee door de vele (matige) pogingen:

  • Haarverf: flashback naar toen half Tiktok zichzelf onder sprayde met zogenaamde root spray.

  • Henna: op zich geen slecht plan, wel 'semi-permanent', dus als je het verpestte was je voor langere tijd de sjaak.

  • Freckle pen: de zogenaamde sproetjespen werkte in theorie top, in de praktijk... meh.

  • Tattoo: deze tijdelijke tattoos voor neppe sproetjes leken vooral... heel erg nep.

  • Elektrische tandenborstel: ook wij schreven erover, want men had ontdekt dat de trillingen van een elektrische tandenborstel met wat donkere foundation voor sproet-achtige vlekken op je smoel zorgden. Tsja.

Zoals je leest, waren we niet bepaald onder de indruk van de eerdere experimenten. Maar hé, wij staan open voor alles, dus we doken met een open blik in deze nieuwste rage.

Wondergroente We waren aangenaam verrast. Echt, wie bedenkt zoiets? Maar goed, gekheid leidt blijkbaar tot genialiteit. Het resultaat is verrassend natuurlijk en je bent binnen no-time klaar. Absoluut het proberen waard. Maar ja, of je dat nu elke dag moet gaan doen is het tweede… 

Kijk, qua kosten valt het reuze mee: een broccoli scoor je voor zo'n twee euro, en als je er een week mee doet ben je maandelijks acht à tien euro kwijt. Niet slecht, toch? Behalve dan dat je behoorlijk wat broccoli aan je beautyritueel opoffert. En dat is flink zonde van de heerlijke groente. Dus hierbij even een oproep aan iemand die zin heeft om even een kwast in de vorm van een broccoli te ontwerpen. Gat in de markt.

delen
Ilse Derix

Ilse Derix (2002) is tekststagiair bij &C en een echte Limburgse. Ze kan niet genoeg krijgen van oude romcoms, is stiekem verliefd op haar jonge hond Moos en ze doet spontaan een dansje van blijdschap als ze iets echt heel lekker vindt (tot ergernis van haar tafelgenoten, oeps).

Meer van deze auteur

Meer lezen van Beauty