Wil je hebben: &C's statement T-shirts in samenwerking met modemerk Fumée

Style

Wil je hebben: &C's statement T-shirts in samenwerking met modemerk Fumée

Xana Ferreira Chicano
Door

Xana Ferreira Chicano

Gepubliceerd op

8 september 2022 om 13:00

Gepubliceerd op

8 september 2022 om 13:00

Ben je op zoek naar nieuwe statement T-shirts? Zoek dan niet verder. &C heeft de handen ineengeslagen met Fumée. Je weet wel, dat merk met die prachtige zijden jurken. We spreken Esmée Geeratz, founder van Fumée en bonusdochter van Chantal Janzen, over het merk en de samenwerking met &C.

Hoe ben je begonnen met Fumée? Esmée: 'Na mijn studie mode-design ben ik direct als stylist begonnen en heb ik voor verschillende bladen gewerkt. Dat heb ik tien jaar gedaan. Ik had altijd wel al allerlei ideeën voor een eigen merk in mijn achterhoofd. Tijdens de pandemie had ik tijd om na te denken en hakte de knoop door. Jarenlang verzamelde ik al inspiratie. De designs en look and feel van Fumée had ik dus al lang al papier. Corona gaf me een extra duwtje om ervoor te gaan. Want, wat had ik nou eigenlijk te verliezen? Proberen kan altijd.' Waar haal je jouw inspiratie vandaan? 'Uit een heleboel. Van films tot muziek en van oude catwalk shows tot zelfs m'n moeders 90's kledingkast. Ook bekijk ik altijd wat trending is op Pinterest en Instagram.'

Hoe combineer je moederschap met een eigen bedrijf? 'Dat is nog best lastig. Mijn kindje Sol is nog maar acht weken oud. Het is qua slaap nog echt overleven. Zowel werken als slapen is daarom nog een uitdaging. Werkgerelateerde e-mails beantwoord ik om één uur ’s nachts. Dat terwijl ik net mijn hemd verschoon omdat-ie weer ondergespuugd wordt. Ik probeer ieder moment met enige ruimte te pakken. Oppas moet ik ook nog zoeken. Wij wonen namelijk in Los Angeles zonder lieve opa's en oma's in de buurt. Wat voor supermoeder je ook bent, je hebt echt een community nodig. Samen krijgen we kindjes groot.' Wat vind je van de samenwerking met &C? 'Eerst vond ik een T-shirt ver weg staan van een zijden jurk. Totdat ik zag dat zelfs toonaangevende Franse modemerken als Jacquemus T-shirts maken. Toen besefte ik me dat het een klassieke basic is. En net zo tijdloos als een zijden slipdress. Toen begon de samenwerking.' Hoe zou jij deze T-Shirts stylen? 'De T-shirts zijn super veelzijdig. Het witte shirt zou ik dragen met mijn favoriete Levi's, sneakers - lekker comfortabel - en gouden sieraden. Een gouden ketting vind ik prachtig op een wit shirt, vooral met blauwe opdruk. De zwarte versie vind ik leuk in combinatie met een leren broek of zwarte vale spijkerbroek. Kies dan juist voor statement oorbellen, van die grote speelse, voor een avondje uit. Zelf draag ik shirts graag in mijn jeans. Dat accentueert de taille meer. En als het heel warm is, zou ik de jeans vervangen voor biker-shorts.' De &C x Fumée T-shirts zijn verkrijgbaar in de maten XS tot en met XXXL. Het leuke? Ze zijn gemaakt van 100% biologisch katoen. Je shopt ze hier.

'Geweldig met een leren broek'

Sale
€50,00 40 ,00

'Gouden sieraden staan hier perfect bij'

Sale
T-shirts & Tops Wit T-shirt 'Melrose'
€45,00 35 ,00

delen
Xana Ferreira Chicano

Xana (lees: Shan-na) Ferreira Chicano is editor Style & Beauty en geboren in de vorige eeuw. 1996 om precies te zijn. Is een Zaanse, maar tegelijk ook een Spaanse. Olé. Smelt van Schuimtaart van de oer-Amsterdamse banketbakker Van der Linde (eigenlijk van bijna alle soorten taart). En heeft, heel stiekem, een tassenverslaving.

Meer van deze auteur

Meer Style

Shop hier