Michelinmannetje,but make it fashion: opgeblazen puffy-mode is de trend van nu

Style

Michelinmannetje,but make it fashion: opgeblazen puffy-mode is de trend van nu

Xana Ferreira Chicano
Door

Xana Ferreira Chicano

Gepubliceerd op

19 maart 2023 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Andrea Gandini

Gepubliceerd op

19 maart 2023 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Andrea Gandini

Ben je klaar om te vliegen? Want opgeblazen mode is dé trend van 2023. Ja, je leest dit goed. Puffy fashion verovert de modewereld stormenderhand.

Ik hoor je al denken. Wat is in godsnaam nou puffy fashion? Nou, komt er dus op neer dat kleding en accessoires worden opgeblazen tot tot volumineuze silhouetten. Alsof je een ballon aan het opblazen bent, maar dan net even anders. Michelinmannetje, but make it fashion. Lees ook: Vliegt de winkels uit: deze zwierige lentejurk van Mango is nú populairder dan ooit Puffy mode is hot Maar waarom neemt deze trend zo'n hoge vlucht? Blijkbaar heeft het alles te maken met de economie. Door de inflatie, weerspiegelen veel designers letterlijk de stand van zaken. En maken daar opgeblazen statements mee. Zo spotten we puffy ontwerpen bij Prada, Viktor & Rolf en Moschino. We zagen opgeblazen schoenen, kragen en zelfs jurken en tassen.

Maar goed, of dit nou echt draagbaar is, is de vraag. We bedoelen, bewegen is lastig als je kleren draagt die in wezen gevuld zijn met... lucht. En laten we 't al helemaal niet hebben over het risico als je in de buurt komt van iets scherps. Leeglopen. Geblazen.

Sam Smith gespot in de puffy-trend

Maar als je bereid bent het risico te nemen, valt niet te ontkennen dat je met puffy fashion een statement kunt maken. Vraag 't maar aan Sam Smith, die dit jaar tijdens de Brit Awards een opgeblazen latexpak droeg. Kun je ook doen. Als je een wandelende marshmallow wil lijken. Be my guest. Je valt in ieder geval op tussen de menigte.

Dus, ben je klaar om deze puffy fashion-trend te omarmen? Of laat je deze aan je voorbij gaan? Kijk maar effe.

delen
Xana Ferreira Chicano

Xana (lees: Shan-na) Ferreira Chicano is editor Style & Beauty en geboren in de vorige eeuw. 1996 om precies te zijn. Is een Zaanse, maar tegelijk ook een Spaanse. Olé. Smelt van Schuimtaart van de oer-Amsterdamse banketbakker Van der Linde (eigenlijk van bijna alle soorten taart). En heeft, heel stiekem, een tassenverslaving.

Meer van deze auteur

Meer Style