Angst voor gaten? Mensen met trypofobie raken massaal in paniek van déze kristallen jurk van Doja Cat

Style

Angst voor gaten? Mensen met trypofobie raken massaal in paniek van déze kristallen jurk van Doja Cat

Xana Ferreira Chicano
Door

Xana Ferreira Chicano

Gepubliceerd op

23 januari 2023 om 23:00

Gepubliceerd op

23 januari 2023 om 23:00

Doja Cat stal onwijs de show tijdens Paris Fashion Week. Hoe? Nou, gehuld in duizenden(!) kristallen. Ja, lekker bling bling. Heerlijk. Toch zijn sommigen geen fan. De jurk wekt namelijk trypofobie op, oftewel: angst voor kleine gaten.

De Italiaanse modeontwerper Schiaparelli trapte de coutureshows van het komende seizoen af in Parijs met een tentoonstelling geïnspireerd op Dante Alighieri's 'Inferno'. Naast de veelbesproken collectie vol dierenkoppen, stond ook Doja Cat tijdens deze show in de schijnwerpers. Swarovski-discobal De Woman-zangeres en rapper maakte namelijk een groot modestatement toen ze opdook in een outfit met maar liefst 30.000 Swarovski-kristallen die met de hand waren aangebracht op zowel haar hoofd als haar lichaam. Ja, ze leek net op een discobal. In ’t rood.

Doja Cat’s outfit wekt trypofobie op Deze shiny outfit van Doja wekt echter wel wat ongemakken op. Mensen met trypofobie kunnen hier namelijk moeilijk naar kijken. Trypofobie, whut? Nou, mensen met trypofobie hebben, kort gezegd, angst voor gaten. En dan met name geclusterde gaten of bulten, denk aan aardbeien, sponzen, bubbels in water en bijenraat. Dit wordt dan ervaren als ongemak. Een beetje zoals met je nagels over het krijtbord gaan. Dus toen deze kristallen jurk viraal ging, uitten sommigen hun grote afschuw voor die Ieniemienie rondjes op haar lichaam. Eén persoon schreef: 'Trypofobie slaat toe.' Iemand anders voegde eraan toe: 'Alsjeblieft, als iemand met trypofobie smeek ik je te stoppen met het plaatsen van foto's van Doja Cat tijdens Paris Fashion Week.'

Oké, heftig. Bekijk de look hieronder. Of niet.. als je trypofobie hebt.

delen
Xana Ferreira Chicano

Xana (lees: Shan-na) Ferreira Chicano is editor Style & Beauty en geboren in de vorige eeuw. 1996 om precies te zijn. Is een Zaanse, maar tegelijk ook een Spaanse. Olé. Smelt van Schuimtaart van de oer-Amsterdamse banketbakker Van der Linde (eigenlijk van bijna alle soorten taart). En heeft, heel stiekem, een tassenverslaving.

Meer van deze auteur

Meer Style