Kelly's klerenkwestie: 'Welke basics zijn een goede aanvulling op mijn garderobe?'

Style

Kelly's klerenkwestie: 'Welke basics zijn een goede aanvulling op mijn garderobe?'

Kelly Huijsman
Door

Kelly Huijsman

Gepubliceerd op

12 januari 2024 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

12 januari 2024 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Hoe draag je een spencer zonder op een opa te lijken en hoe krijg je in godsnaam die olievlek uit je shirt? Kelly Huijsman, dé styliste van Chantal Janzen en andere bekende koppen, geeft wekelijks antwoord op prangende modevragen van lezers.

'Welke basics zijn een goede aanvulling op mijn garderobe?' - Nicoline

Kelly: 'Wat een goede basic is, verschilt per persoon. Dat ligt aan je figuur, levensstijl en uiteraard aan wat je al in de kast hebt hangen en waarmee het gecombineerd moet worden. Wanneer ik voor iemand als personal shopper aan de slag ga, duik ik het liefst altijd eerst in iemands kast. Dan maak ik een shift in wat er mag blijven en wat er in mijn ogen weg mag. Met de overgebleven kleding ga ik sets maken en vaak merk je dan dat je misgrijpt. Dan merk je dat je items mist en negen van de tien keer zijn dat basisitems.

Het helpt om elk item dat je mist op een lijst te schrijven. Zo maak je voor jezelf de perfecte shopping list, waardoor je jouw kledingkast weer optimaal kunt gebruiken. Probeer bij het kopen van basics echt te investeren in kwaliteit en duurzaamheid. Hoe kwalitatief mooier de basics is die je koopt, hoe langer je er plezier van hebt. In verhouding draag je basisitems het meest, dus ze zijn de investering ook echt waard. Ik heb deze website al vaker getipt, maar perfectlybasics.nl is een website die is gespecialiseerd in basiskleding. Hier vind je ook nog eens per categorie de mooiste merken.

Lees ook: Kelly's klerenkwestie: 'Wat zijn de beste items die nu in de sale zijn?'

Probeer bij het aanschaffen van nieuwe basics zoveel mogelijk aan je persoonlijke stijl vast te houden en niet mee te gaan in trends. Anders grijp je toch sneller naar trenditems waar je op den duur op uitgekeken raakt. Een laatste tip: een basic is alleen een goede basic als het geen details heeft die je beperken in het combineren met een ander item. Zo is bijvoorbeeld een tanktop met een kanten randje geen goede basic, omdat het niet overal onder kan. Een witte blouse met een borstzakje is ook geen goede basic. Onder een blazer kan het zakje er bijvoorbeeld onder vandaan komen, waardoor het rommelig oogt. Een goede tip om tijdens het shoppen in gedachten te houden.'

Hieronder tip ik nog een paar favorieten merken en items:

The Mom Straight Leg Jean Light Blue, Current Elliot € 129,98 Current Elliot is naar mijn mening een van de allermooiste jeansmerken als het gaat om pasvorm en kleuren.

The Mom Straight Leg Jean Light Blue, Current Elliot € 129,98

Heavyweight T-Shirt, Arket € 39 Arket is een topwinkel als het gaat om basics. De kwaliteit is goed en dat alles voor een redelijk prijs.

Heavyweight T-Shirt, Arket € 39

Moments soft cup bh, Hanro € 75 Minstens zo belangrijk om mee te nemen in de zoektocht naar goede basics is lingerie. Dit is immers de basis voor elke outfit en geef je zelfvertrouwen een boost.

Moments soft cup bh, Hanro € 75

delen
Kelly Huijsman

Kelly Huijsman is personal stylist van onder andere Chantal Janzen. Ze kan shoppen als de beste en doet dit net zo graag voor haar werk als voor zichzelf.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen