Kelly's klerenkwestie: 'Hoe voeg ik meer kleur toe aan mijn kast?'

Style

Kelly's klerenkwestie: 'Hoe voeg ik meer kleur toe aan mijn kast?'

Kelly Huijsman
Door

Kelly Huijsman

Gepubliceerd op

1 maart 2024 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

1 maart 2024 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Hoe draag je een spencer zonder op een opa te lijken en hoe krijg je in godsnaam die olievlek uit je shirt? Kelly Huijsman, dé styliste van Chantal Janzen en andere bekende koppen, geeft wekelijks antwoord op prangende modevragen van lezers.

Deze week een vraag van Anne: 'Hoe voeg ik meer kleur toe aan mijn kast?'

Kelly: 'Wat een leuke vraag, maar tegelijkertijd ook een lastige. Ik ben geen voorstander van geforceerd kleur gebruiken, omdat je het gevoel hebt dat dit moet. Een kleur moet echt bij je passen en iets voor je doen. Investeren in een mooi pak in een toffe kleur is een leuke manier om meer kleur toe te voegen aan je kast. Een broek of blazer kun je natuurlijk ook los dragen en dat kan je weer combineren met neutrale kleuren als grijs, zwart of wit.

Lees ook: Kelly's klerenkwestie: 'Wie zijn jouw favoriete stijliconen?'

Kleurrijke items kun je ook combineren met andere kleuren als je dit durft. Bij de laatste show van Claes Iversen zag je bijvoorbeeld veel color blocking met de meest fantastische kleurcombinaties. Denk aan paars en groen, onwijs inspirerend. Vaak zeggen mensen dat een kleur ze niet staat, maar in een combinatie kan zo'n kleur wel goed voor je werken. Ja, zelfs als-ie niet op je kleurenkaart staat.

Nu moet ik zeggen dat ik een beetje allergisch ben voor de herfst/winter/lente/zomer-techniek. Het klopt in theorie allemaal wel, maar een kleur moet ook qua stijl en imago goed bij je passen. In theorie zou zwart mij namelijk ook niet staan, maar dit is nou eenmaal een kleur waarin ik mezelf het allerfijnste voel. Dus dan maar een extra laagje bronzer en mascara om dat te compenseren.'

Blazer € 149 en broek € 89, & Other Stories

Blazer & Other StoriesPantalon & Other Stories

delen
Kelly Huijsman

Kelly Huijsman is personal stylist van onder andere Chantal Janzen. Ze kan shoppen als de beste en doet dit net zo graag voor haar werk als voor zichzelf.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen