Vrouwen versieren door vrouwen: 7 tips van een ervaringsdeskundige

Body & Mind

Vrouwen versieren door vrouwen: 7 tips van een ervaringsdeskundige

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

29 september 2022 om 22:00

Bron / Fotografie

tekst Eline Zegers beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

29 september 2022 om 22:00

Bron / Fotografie

tekst Eline Zegers beeld Tom ten Seldam

Als vrouw je interesse kenbaar maken in een andere vrouw kan knap lastig zijn: want valt ze wel op vrouwen? En zo ja, hoe kom je daar in vredesnaam achter? In zo'n situatie zijn een stel goede tips best wenselijk. En wie kan die nou beter geven dan ervaringsdeskundige en auteur van het boek Vrouwen versieren voor vrouwen Eline Zegers?

1. Neem initiatief In de liefde heb je jagers (initiatiefnemers) en verzamelaars (afwachters). Gemiddeld genomen zijn de meeste vrouwen verzamelaars, gek genoeg ook in de vrouwenliefde. Als jij wacht totdat die leuke vrouw initiatief neemt om jou te benaderen kun je dus lang wachten. En dat is zonde, want zo gaan een hoop mooie kansen verloren. Neem initiatief. Flirt met haar, maak een move, vraag haar op date.

2. Ga ervanuit dat ze vrouwen leuk vindt   Dit is misschien wel de vraag die het meest gesteld wordt in de vrouwenliefde: 'Maar hoe weet je nou of ze op vrouwen valt?' Antwoord: dat weet je nooit zeker. Je kunt met de tijd je gaydar wel ontwikkelen, maar zelfs dan blijft het een gok. De 'makkelijkste' manier is om er simpelweg vanuit te gaan dat ze vrouwen leuk vindt en actie te ondernemen. Dan kom je er snel genoeg achter. 

Lees ook: Goed nieuws: 5 signalen dat je een kneitergoede relatie hebt

3. Veel vrouwen vinden vrouwen leuk  Er zijn ontzettend veel vrouwen die zichzelf identificeren als hetero, maar wel degelijk in zijn voor een ervaring met een vrouw. Het gebeurt regelmatig dat een vrouw zegt dat ze hetero is en diezelfde avond nog met een vrouw zoent. Veel van deze vrouwen zijn nog nooit eerder benaderd door een vrouw. Vraag niet naar haar seksualiteit (want dat zegt niet zoveel), maar maak gewoon een move om te kijken of ze in is.

4. Wees niet bang om een blauwtje te lopen  Voor veel vrouwen is de angst om blauwtjes te lopen de belangrijkste reden om geen initiatief te nemen. Ze voelen zich dan namelijk persoonlijk afgewezen. Terwijl dat bijna nooit het geval is. De vrouw die je net aansprak kent jou namelijk nog helemaal niet en weet niet hoe geweldig je bent. De kans is groter dat ze je afwijst omdat ze bezet is/geen zin heeft in contact die avond/haar cavia net is overleden. En zo zijn er nog 238 andere redenen. En als een vrouw niet op vrouwen valt reageert ze vaak met zoiets als: wat stoer dat je me benadert/sorry ik ben hetero maar ik vind je wel een mooie vrouw. No big deal dus.

Lees ook: Kletsen over ketsen: 'Het idee dat hij anderen neukt windt me op'

5. Wees duidelijk  Als een man een vrouw aanspreekt in de kroeg, is de achterliggende bedoeling vaak wel duidelijk. Als jij een vrouw aanspreekt in de kroeg, kan ze ook denken dat je voor een gezellig theekransje komt. Vrouwen zijn nu eenmaal onderling vrij amicaal. Flirt duidelijk met haar om je intenties te laten blijken. Wil je met een vrouw daten? Vraag haar dan letterlijk op date in plaats van dat je haar vraagt 'samen iets te gaan drinken'.  Anders denkt ze straks nog: 'Hé leuk, een nieuwe vriendin'. En laat dat nou net niet jouw intentie zijn.

6. Wees open over je voorkeuren   Wees tegenover haar open over het feit dat je op vrouwen valt of bijvoorbeeld weleens met een vrouw zou willen zoenen. Dat maakt het voor haar makkelijker om initiatief te nemen en ze zal ook eerder aantrekkingskracht tot je voelen, omdat ze zich realiseert dat er iets kan gebeuren. Dit brengt de nodige (seksuele) spanning met zich mee. En spanning is essentieel voor aantrekkingskracht. Leg het er niet te dik bovenop maar laat je voorkeur een keer subtiel vallen in een gesprek met haar. 

7. Kijk uit voor de friendzone   Best een groot risico bij vrouw-vrouwdaten: heel veel gezelligheid, maar verder gebeurt er niet zoveel. Ook hier speelt weer het verzamelaarverhaal: beide partijen wachten af tot de ander een move maakt. Besteed niet alleen aandacht aan een emotionele klik maar juist ook aan die seksuele klik. Zet meteen op de eerste date de juiste toon om te voorkomen dat je in de friendzone belandt: geef complimentjes, flirt, raak haar aan en maak een move. 

Benieuwd naar het toegankelijke en humoristische boek van Eline? Je bestelt het hier.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Wil je ook lezen