Janne: 'Hij maakte de date groter dan de bedoeling was. We zouden toch alleen een wandeling maken?'

Body & Mind

Janne: 'Hij maakte de date groter dan de bedoeling was. We zouden toch alleen een wandeling maken?'

Ismay Gijsen
Door

Ismay Gijsen

Gepubliceerd op

24 mei 2023 om 10:00

Bron / Fotografie

fotografie Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

24 mei 2023 om 10:00

Bron / Fotografie

fotografie Tom ten Seldam

Een Tinder-match die in het echt vier koppen kleiner blijkt, of eentje die de volgende dag een Tikkie stuurt voor de rekening. Daten anno 2022 lijkt wel Russische roulette: vol goede moed blijven gokken tot je eindelijk die knal te pakken hebt. Gelukkig zorgen rampervaringen wél voor goede verhalen. Deze week: Janne en haar ongemakkelijke date met De Toetjesman.

Janne (31): 'In coronatijd leerde ik een man kennen via de datingapp Hinge. Zijn naam heb ik verdrongen - geintje, ik ben het oprecht vergeten - dus laten we hem De Toetjesman noemen. Op aanraden van vrienden had ik voor de verandering niet heel uitgebreid met hem gepraat. Normaliter deed ik dat wel, maar dat over en weer chatten kost natuurlijk veel tijd. Ik gaf het advies van mijn vrienden een kans en sprak vrij snel af om op date te gaan.

Lees ook: Tindertrauma: 'Hij vroeg me ten huwelijk op de eerste date, terwijl hij een vrouw had'

Het was de periode waarin de kroegen om acht uur dicht moesten en daarom spraken we af op de markt in Delft. We zouden een wandeling maken en wellicht een drankje scoren. Klonk als een prima plan. Toen ik hem zag staan, had ik direct door dat dit 'm niet ging worden. Helaas. Ik vond hem niet aantrekkelijk en zag meteen dat de spontaniteit die hij online toonde in real life niet aanwezig was. Toch wilde ik hem een kans geven. Misschien was hij gewoon heel zenuwachtig.

We begonnen aan onze wandeling en al vrij snel dirigeerde hij me naar een restaurant. We kwamen aan bij een tent waar ik vanuit mijn studie het personeel kende. Kan het erger? Ja, het kan erger. Veel erger. Hij bleek een tafel gereserveerd te hebben en al snel werd de date groter dan mijn bedoeling was. We zouden toch een wandeling maken en misschien een drankje drinken? Gelukkig ben ik vrij extravert en kan ik met iedereen een praatje maken. In plaats van mijn kont tegen de krib te gooien, besloot ik om gewoon gezellig een biertje te doen en het daarna netjes af te sluiten.

Ter bevestiging vroeg ik of we gewoon een drankje gingen drinken. Hij knikte instemmend, dus toen de ober langskwam bestelde ik een biertje. Tot mijn verbazing bestelde hij niet alleen een cassis, maar ook een toetje. Nu ben ik er op zich een voorstander van om de traditionele regels rondom eten een beetje op te schudden, maar zonder aankondiging of verdere uitleg kwam dit vreemd over.

Lees ook: Tindertrauma: 'Ik moest me niet zo aanstellen zei hij, ik was toch klaargekomen?'

Nadat hij zijn cassis en toetje kreeg - toch een bijzondere combinatie - bestelde hij ook nog een speciaalbier. Alleen maar omdat ik een biertje voor me had staan. Echt, deze man.. Vervolgens raakte hij niks wat voor hem stond aan, want hij dacht dat ik ook iets te eten had besteld. Waarom zou ik? We gingen toch alleen wat drinken? Ik gaf aan dat ik het alleen bij een biertje wilde houden. Daarna nam hij pas een hap van zijn toetje. Het ijs dat erbij zat smolt vervolgens net zo zielig weg als de sfeer op onze date.

Alsof het allemaal nog niet ongemakkelijk genoeg was, moest ik ook constant het gesprek gaande houden. Hij heeft geen enkele vraag aan me gesteld. Ik ben zelfs een keer naar de wc gegaan, zodat hij een vraag kon bedenken en zelfs toen kwam er niks uit. Ik eindigde de date met de prachtige zin die ik altijd als eens had willen gebruiken: 'ik voel de klik niet, dus voor mij zit er geen vervolgdate in.' Hij gaf aan dat hij dat jammer vond. Hij vond de date juist hartstikke gezellig. Verbazingwekkend.

Toen we eenmaal naar huis gingen liet hij tot mijn frustratie de cassis en het halve toetje achter. Serieus, ik kan sindsdien nooit meer normaal naar de dessertkaart kijken.'

delen
Ismay Gijsen

Ismay (1996) is verslaafd aan organize video's op TikTok, maar kan zelf niks opgeruimd houden. Haar zuurverdiende centen geeft ze het liefst uit in een restaurant of aan een item dat op haar veel te lange wishlist met skincare prijkt.

Meer van deze auteur

Meer Body & Mind