Tindertrauma: 'Hij vroeg me ten huwelijk op de eerste date, terwijl hij een vrouw had'

Body & Mind

Tindertrauma: 'Hij vroeg me ten huwelijk op de eerste date, terwijl hij een vrouw had'

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

17 mei 2023 om 10:00

Gepubliceerd op

17 mei 2023 om 10:00

Een Tinder-match die in het echt vier koppen kleiner blijkt, of eentje die de volgende dag een Tikkie stuurt voor de rekening. Daten anno 2022 lijkt wel Russische roulette: vol goede moed blijven gokken tot je eindelijk die knal te pakken hebt. Gelukkig zorgen rampervaringen wél voor goede verhalen. Deze week: Sam had een date met een man die haar gelijk ten huwelijk vroeg.

Sam (26): 'Via Tinder ontmoette ik een man uit Dordrecht, laten we hem Koen noemen. Na wat over en weer chatten, nodigde hij me uit om een hapje te eten in 'zijn stad'. Leek me gezellig. Ik de trein in naar Dordrecht en daar pikte hij me op van het station. Koen had een tafel gereserveerd bij een Van der Valk-restaurant. Zijn favoriet, vertelde hij. Prima eten, maar niet iets wat ik voor me zie bij een eerste date. De date begon al ietwat ongemakkelijk, omdat ik van hem per se gebruik moest maken van de gratis saladebar. Ik had niet eens zin in salade. Gelukkig hadden we een gezellig gesprek aan tafel en daarom besloten we daarna nog een stuk te wandelen. Koen vertelde over zijn liefde voor cruises, waardoor de eerste verschillen tussen ons al duidelijk werden. Op het moment dat ik weg wilde gaan, kwam de vraag of ik wilde trouwen. Ik zei dat ik dat misschien ooit zou willen, hij vroeg of ik met hém wilde trouwen. Ondanks dat hij niet lachte, dacht ik dat hij een flauwe grap maakte. Na de wandeling wilde hij me terug naar Breda brengen, maar ik nam liever de trein. Ik voelde aan alles dat ik hem niet nog een keer wilde zien.

Lees ook: Tindertrauma: 'Ik moest me niet zo aanstellen zei hij, ik was toch klaargekomen?'

Thuis kreeg ik een berichtje van hem waarin hij opbiechtte dat hij getrouwd was. Ik was woedend en voelde me verschrikkelijk tegenover zijn vrouw. Er was niks gebeurd, maar ik heb een hekel aan mannen die vreemdgaan. Ik vroeg waarom hij me in godsnaam mee op date had gevraagd en hij gaf aan dat hij pas met haar uit elkaar zou gaan wanneer hij iets beters had gevonden. Het stoom kwam ondertussen uit mijn oren en ik reageerde behoorlijk geïrriteerd, maar dat leek hij niet op te pikken. 'Je hebt nog steeds niet gereageerd op mijn vraag,' stuurde hij. Bleek hij het over dat trouwen te hebben. What the fuck. Ik zei dat ik dacht dat hij een grapje maakte, maar hij liet weten dat hij over zo'n onderwerp geen grapjes maakt. Ik heb hem vriendelijk verzocht om nóóit meer contact op te nemen en hem gelijk geblokkeerd.'

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Meer van deze auteur

Meer Body & Mind