Wacht effe: kun je echt ringworm krijgen van slapen met nat haar?

Beauty

Wacht effe: kun je echt ringworm krijgen van slapen met nat haar?

Ilse Derix
Door

Ilse Derix

Gepubliceerd op

14 maart 2024 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Gepubliceerd op

14 maart 2024 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Oké, we weten allemaal dat slapen met nat haar niet bepaald slim is. Maar laten we eerlijk zijn, soms hebben we gewoon geen zin om 's avonds laat nog met de föhn aan de slag te gaan. En wat kan er nu eigenlijk gebeuren? Een paar klitten? Ach, dat overleven we wel, toch?

Nou, niet dus. Slapen met nat haar schijnt nog veel erger te zijn dan we dachten. We zetten de mogelijke gevolgen voor je op een rij.

Broedplaats Even een kleine waarschuwing: als je nu aan het eten bent, kun je misschien beter verder scrollen. Als je gaat slapen met nat haar ontstaat er een warme, vochtige omgeving. En laat dit nu de ideale broedplaats zijn voor bacteriën en ziektekiemen.

Eh, en dan? Brace yourself. Als die bacteriën zich gaan vermenigvuldigen, heb je niet alleen kans op roos. Dat is nog maar het begin van de ellende. Puistjes, acne en pustels maken ook hun opwachting. Dat laatste zijn kleine ontstoken blaasachtige zweren die gevuld zijn met pus. We zeiden toch dat dit geen smakelijk verhaal zou worden.

Lees ook: 7 simpele trucs om je haar sneller te laten groeien

Daarnaast kunnen er dus ook gemakkelijk schimmelinfecties ontstaan, waaronder hoofdhuid ringworm. Symptomen hiervan zijn rode, jeukende plekken op de hoofdhuid en in het ergste geval haaruitval. Ja, ieuw. Schimmelgroei kan daarnaast ook de luchtwegen irriteren, wat kan leiden tot ademhalingsproblemen. Ook dat nog...

Breekbaar Maar meteen in paniek raken is nu ook weer niet nodig. Er zijn mensen die rustig met nat haar slapen en absoluut nergens last van hebben. Ja, het kan zijn dat slapen met nat haar wat risico's met zich meebrengt, zoals roos of ringworm, maar dat is absoluut geen vaststaand feit.

Wat wél een feit is, is dat nat haar wat kwetsbaarder is en daardoor kan het gemakkelijker breken. Dus ontkom je er toch niet aan om soms met nat haar te slapen? Dan kun je beter een satijnen kussensloop gebruiken, je haar in een losse knot of vlecht doen en misschien zelfs een kapje dragen voor extra bescherming. En zo zijn we met z'n alle die vieze bacteriën toch weer te slim af, je lokken zullen je dankbaar zijn. Graag gedaan, hè!

delen
Ilse Derix

Ilse Derix (2002) is tekststagiair bij &C en een echte Limburgse. Ze kan niet genoeg krijgen van oude romcoms, is stiekem verliefd op haar jonge hond Moos en ze doet spontaan een dansje van blijdschap als ze iets echt heel lekker vindt (tot ergernis van haar tafelgenoten, oeps).

Meer lezen van Beauty

Meer van deze auteur