7 simpele trucs om je haar sneller te laten groeien

Beauty

7 simpele trucs om je haar sneller te laten groeien

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

27 september 2023 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Frank Brandwijk

Gepubliceerd op

27 september 2023 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Frank Brandwijk

Kort koppie en (nu al) spijt van je nieuwe, pittige kapsel? Haarextensions zijn lang niet altijd een fijne oplossing. Gelukkig zijn er simpele trucs die de haargroei bevorderen. Om verdere teleurstelling te voorkomen, vermelden we alvast: je bent niet na een dag, een week of een maand the next Rapunzel. Maar met een beetje geluk heb je voor Kerstmis je lange haardos terug.

Read and repeat:

1. Adopteer conditioner Gebruik conditioner om de eiwitten en lipiden te vervangen die geleidelijk verminderen in de haarschacht, doordat je sinds je veertiende elke dag met je stijltang je krullen wegtovert of je al jaren je blonde haren faket. Ook raadzaam: downsize je wasbeurten mét shampoo. Je haar heeft natuurlijke oliën nodig. Alsnog een tekort aan vetzuren? Breng eens per week een haarmasker aan. 

Lees ook: Vraag het Beauty Editor Xana: 'Hoe kan ik mijn bad hair day en vogelnest-look snel verbergen?'

2. Masseer je hoofdhuid Wanneer je hoofdhuid gezond is, is je haar dat ook. Zorg dus niet alleen goed voor je haar, maar ook voor je hoofd. Masseer je hoofdhuid onder de douche, dat is goed voor je bloedsomloop en gunstig voor de haargroei. Massage, please. 3. Was je haar met koud water Feit of fabel? Feit! Koud water op je kop is goed voor je haarstructuur. Koud water zet automatisch je haarschubben 'dicht', waardoor het haar er minder dof en pluizig uitziet.

4. Rol je haar NIET op in een handdoek Iedereen doet het, al is het alleen al om met zo'n klein brilletje een foto voor Instagram te maken. Maar goed, het is dus hartstikke slecht voor je haar. Je haar kan hierdoor niet ademen.

5. Slaap op een kussensloop van zijde Zijde vermindert de wrijving tussen je haar en wat eronder ligt. Wrijving zorgt voor schade aan je haar, denk aan gespleten haarpunten en − worse − klitten.

6. Eet het juiste eten En drink genoeg water! Voedsel dat vol zit met vitamines en proteïne is het best voor je haar. Melk, kaas, eieren, kip, zalm, avocado en spinazie zijn allemaal bevorderlijk voor de haargroei. Je bent immers wat je eet én drinkt. Lees ook: Wil je hebben: met deze anti-pluis haarstick staat je haar nooit meer van schrik rechtop

7. Gebruik producten met vitamines Om de haargroei te boosten, gebruik je bijvoorbeeld producten als Hairfinity, Hairvitals, Foligain Hairloss Formula en/of Sugarbearhair. Ze werken, maar de mate waarin verschilt per persoon. Het uitproberen waard dus.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen